Манчестър Юнайтед – Арсенал

2
Добави коментар
Daten
Daten

Манчестър Юнайтед – Арсенал
Англия – Висша Лига
Понеделник – 13.12 играй на живо в bet365
Манчестър Юнайтед

Юнайтед са трети в таблицата на Висшата Лига преди мачовете от този уикенд, като тимът на Сър Алекс Фъргюсън има и мач по-малко от конкурентите си. „Червените дяволи“ са и най-силните домакини в лигата, като на Олд Трафорд са взели 22 от 24 възможни точки – или 7 победи и 1 равенство. Арсенал, които са на върха в класирането с равни точки с Манчестър Сити пък се явяват най-силния гост в Премиършип, имайки спечели 17 от възможни 24 точки или 5 победи, 2 равенства и 1 загуба.

Сблъсъкът между Юнайтед и Арсенал винаги е носел наслада за феновете, а и каквото да си говорим, това е едно от дербитата в английския шампионат. „Червените дяволи“ имат 74 победи в сблъсъците между двата тима, докато тези за Арсенал са 66. В последните двубои, обаче, Бербатов и компания се представят по-добри, като вече пет мача нямат загуба от гостите от Лондон, като печелят четири от тях. Арсенал загуби 7 от последните си 9 гостувания на Олд Трафорд, независимо дали срещата е била за първенство или купа.

В състава за Юнайтед ще бъдат Рио Фърдинанд, Патрис Евра и Пол Скоулс. Дарън Флетчър също може да се завърне в стартовия състав, като той е доказан боец. Оуен Харгрейвс и Майкул Оуен продължават да са аут, както и Антонио Валенсия, който все още дълго ще се възстановява от контузията си.

Арсенал

Стратегията на Арсен Венгер е ясна. Французинът залага на млади играчи, като се надява един ден те да бъдат завършени играчи и да поведат отбора към трофеите. Феновете на „артилеристите“, обаче може и да не им се чака толкова много време. Венгер заяви, че клуба не може да си позволи скъпоплатените звезди, тъй като се строеше нов стадион, а и самата му философия за футбола изключва многомилионни трансфери. Да, Арсенал няма значим трофей доста години вече, но клубът редовно участва в фазата на елиминациите в Шампионската Лига и конкурентен на Юнайтед и Челси в Англия.

Патрис Евра преди време се заяде с Арсенал след един мач между двата тима за ШЛ, като заяви че неговия отбор е играл срещу 11 деца. Сега пък халфа на гостите Самир Насри му отговори, че Арсенал е повече от готов и уверен, че може да измъкне позитивен резултат на Олд Трафорд. Арсен Венгер ще изчака последния момент, за да види дали капитана му Сеск Фабрегас и Абу Диаби ще могат да играят, но заяви, че шанса за това е „много малък“. Киърън Гибс е аут от състава, но се очаква Джору да може да вземе участие в срещата. Други липсващи играчи са Мануел Алмуня и Томас Вермален.

Юнайтед спечелиха последния си мач у дома със 7-1 срещу Блекбърн, докато Арсенал последно като гост победи Астън Вила с 4-2. Победата ще изкачи единия отбор на върха в класирането и може Юнайтед да изглежда като вероятния победител, заради добрата статистика напоследък срещу Арсенал и фактора домакинство, но гостите от Лондон са мотивирани да счупят каръка, който ги преследва на Олд Трафорд, а и добрата им игра далеч от дом не трябва да се пренебрегва.

Прогноза: