10 цветни идеи за малки стаи

4
Добави коментар
Domabg
Domabg

10 цветни идеи за малки стаи

Публикувана на: 15 Дек

Коментари: 0

Съвременните пространства на живот, обикновенно ни налагат ограничения поради малката си площ. Ето защо е добре да се минимизират всички детайли, които могат да утежнят и да направят стаята претрупана.
Тук сме подбрали 10 цветни идеи, които ще ви помогнат да изберете правилните цветове за вашата стая, така че тя да изглежда по-просторна и по-голяма.
1. Използвайте различни нюанси на един цвят. Дори и в малките пространства можете да използвате любимите си цветове по стените. Ярки цветове, визуално увеличават обема на предметите от по тъмните цветове.

2. Купете си ниска мебел, и оцветете тавана в светъл цвят, най добре в бяло. Това увеличава обема на жилищното пространство и дава усещане за простор.

3. За мебелите и обзавеждането в дома, придържайте изборът си към по хладните цветове. Студените цветове са най подходящи за малки помещения, защото визуално отдалечават предметите.

4. Поставете на пода мокет или друга подова настилка, която е едноцветна, така стая та визуално ще уголеми площа си.

5. Ако имате радиатори по стените, боядисайте ги в цвета на стената зад тях.

6. Ако кухнята ви е много малка, предпочитани цветове за долните кухненски шкафове са по тъмните. Всяка малка кухня може да изглежда по-голяма, ако долните кухненските шкафове са по-тъмни, спрямо плота и горните кухненски шкафове. За горните кухненски шкафове изберете бяло или някакъв светъл цвят, като комбинирате със стъклени витрини даващи простор в помещението.

7. Използвайте висящ полилей над маса за хранене. Висящият полилей от тавана, фокусира вниманието върху масата за хранене и отвлича вниманието от близките стени.

8. За малки помещения изберете мебели за вграждане, изработени по поръчка. Така ще оползотворите най-ефективно, всеки сантиметър от площта с която разполагате.

9. За малки помещения използвайте прозрачни пердета. Светлината е много важна, особенно в малки стаи. Полу-прозрачните пердета позволяват на светлината да прониква през тях, същевременно ви предпазват от по любопитните съседи.

10.Ако сте решили да поставите тапети в малката стая, това не е мисия невъзможна. Просто изберете модел, в които орнаментите са по големи. Малките орнаменти смаляват пространството в стаята, докато по големите дават илюзия за повече простор и свобода.

по материали от http://www.schoener-wohnen.de

Сподели

10 цветни идеи за малки стаи