ФК Кюстендил излъга Жабокрът и спечели Купата на Община Кюстендил

4
Добави коментар
futsalmaniabg
futsalmaniabg

България

ФК Кюстендил излъга Жабокрът и спечели Купата на Община Кюстендил

15 декември 2010 |
|
Сподели
|

Отборът на ФК „Кюстендил“ спечели турнира по футзал за Купата на Община Кюстендил. На финала те надиграха с 4:3 „Септември“ – Жабокрът, след като губеха с 0:2.

Купата на победителите връчи зам. кметът Виктор Янев. Водачите в класирането на областна футболна група „Осогово“, след есенния полусезон допуснаха само една загуба по време на турнира, от Ябълково с 2:6 в групите.

В четвъртфиналите се получиха следните резултати: Нов чифлик – „Кюстендил“ 1:2; Ябълково – Слокощица 4:2; Горна Гращица- „Бузлуджа“ 0:1; Соволяно – Жабокрът 1:2. На полуфиналите отново се срещнаха „Кюстендил“ и Ябълково, като този път резултата бе 2:1, въпреки силната подкрепа, която получи отборът на Ябълково от феновете си. Оспорван бе и вторият полуфинал, в който „Бузлуджа“ отстъпи на Жабокрът с 2:3.

В спор за 3- 4 място, „Бузлуджа“ надигра обезверения отбор на Ябълково с 4:1.

Всички срещи от турнира в новата многофункционална спортна площадка преминаха при голям интерес от страна на феновете. Постоянно около площадката имаше по около 100 зрители.

Турнирът, който премина при стройна организация създадена от главния съдия Огнян Пешев, закри председателят на ОС на БФС Кюстендил – Спиро Сираков. Той заедно с директорът на ОП „Спортни имоти и съоръжения“ Васил Гиков връчиха купите на подгласниците на победителите.

Голмайстор на турнира стана Станислав Юлиянов Стоилов от „Бузлуджа„, с 9 точни попадения. Наградата за най-добър вратар получи Мартин Ненов от „Сините извори“ Горна Гращица.

zp8497586rq