Японските деца остават без анимета с изнасилване

6
Добави коментар
user24
user24

сряда, 15 дек 2010 г. 17:37 ч.

Токио забрани продажбата и разпространението на анимета и манга-комикси, съдържащи изнасилване, кръвосмешение и други сексуални престъпления на лица под 18 години.

Индустрията на едно от най-популярните японски съвременни изкуства ще трябва да се саморегулира и да не допуска продуктите й да достигат до ръцете на непълнолетни японци. Издатели и ритейлъри ще срещат глоби до 300 хиляди йени (около 4 хиляди долара) в случай на първо прегрешение. Няколко компании пък, убедени, че им се налага цензура, вече са решили да бойкотират предстоящия през март Международен аниме-фестивал в Токио.

Предложението за рестрикции върху мангата и анимето беше внесено от депутат от консервативната партия в Япония, според когото е просто невероятно как досега подобно съдържание е достигало до собствените им деца.

Мангата и анимето са сред най-популярните хобита на японците – малки и големи. Сюжетите в тях обаче варират от невинни и красиви като гимназиална чиста любов и пресъздаване на класически истории до брутален хардкор и чиста насилствена порнография – някои творби достигат и до скат-фетиш, кръвосмешение, педофилия и други.

Проблемът с прекалената сексуалност на някои от изданията не е от скоро и периодични предизвиква сериозни полемики. Като цяло направата и разпространението на реална детска порнография е незаконно в Япония, но притежанието й е декриминализирано. От друга страна досега изображенията на рисувани малолетни лица в сексуални контакти в манга, аниме и видеоигри е напълно законно и любители на всякаква възраст можеха да се сдобият с тях от редица магазини.