Най-бързият Wi-Fi рутер – Pixel Media

3
Добави коментар
GeorgeGeorgiev
GeorgeGeorgiev

Най-бързият Wi-Fi рутер

21 декември 2010, 16:36

TRENDnet TEW-690AP достига (поне на теория) границата от 450 Mbps

Грозноватото устройство на снимката е най-новият рутер на TRENDnet – част от обновеното продуктово портфолио, който компанията ще представи официално на изложението CES 2011 през януари.

TRENDnet TEW-690AP влиза в историята като първия 450 Mbps Wireless N рутер. Разбира се, въпросните 450 Mbps представляват теоретичната горна граница на скоростта, които устройството би постигнало само при идеални условия на работа. При реална употреба скоростите са по-ниски и зависят от разстоянието между рутера и антената на приемното устройство, както и от преградите по пътя на сигнала. Въпреки това, постижението на TRENDnet TEW-690AP е впечатляващо и със сигурност ще го нареди сред най-търсените модели в началото на следващата година.

Цената, която потребителят трябва да плати за подобреното бързодействие и повишения обхват на безжичната мрежа, е в неугледния външен вид на рутера. TRENDnet TEW-690AP използва технологията Advanced Multiple Input Multiple Output (MIMO) и три несъразмерно големи антени, които му придават леко зловещ облик. Това обаче със сигурност няма да спре ИТ маниаците, които държат на максимално добро покритие и високи скорости на трансфер в мрежата.

Освен че създава 450 Mbps безжична мрежа по стандарта 802.11n, TRENDnet TEW-690AP може да оперира и в традиционната Ethernet среда, благодарение на наличния Gigabit Ethernet порт.

Достъпният в рутера Wi-Fi Protected Setup (WPS) интегрира в мрежата другите WPS съвместими устройства с едно натискане на бутона.

Някои от специалните функции, които ще зарадват системните администратори, включват опция за четири независими SSID (всеки с различно криптиране), WMM Quality of Service приоритизация на трафика и сигурно WPA2-RADIUS криптиране на връзката.

Цената на TRENDnet TEW-690AP ще бъде от порядъка на 200 USD.

Представител на компанията обяви, че TRENDnet ще покажат на CES 2011 пълно портфолио от 450 Mbps Wireless N продукти.

назад

предишна новина

следваща новина