Цирк в цирка

40
Добави коментар
veny_g
veny_g

Смело можем да говорим за ново направление в изкуството на българската действителност – цирк в цирка. От ДАНС-аджийските скандали, през управляващите, опозицията, та чак до г-н Брендо – само половината от написаното по вестниците да е вярно, то значи сме се овъртолили в циркаджилъци неспасяемо.

Зам.-шефът на ДАНС Иван Драшков е уволнен. За накърняване на престижа („24 часа“) или за това, че изнасял тайни („Стандарт“), или (ау!) заради курирането на една „Галерия“? Във всеки случай премиерът не изложи мотиви за уволнението.

Вместо туй по всички вестници търкалят в едно кълбо далаверата с фалшивия подпис на ББ покрай Драшков-брат плюс имотното състояние на Драшков-син. Последният е на 25 години, развива мащабен бизнес с недвижимости, но за сравнение сочи следния пример (цитиран от „Труд“): „Уорън Бъфет е основал „Епъл“ на 23 г., така че…“ Кооой? Какво е основал?

Румен Петков бил толкова бесен от уволнението на Драшков, че тръгнали слухове как се кани да иска оставката на Сергей Станишев. „Труд“ са се опитали да предупредят премиера и потърсили Румен Овчаров, на когото предстояла среща със Станишев. Но Овчаров ги резнал: „Не съм пощенски гълъб на когото и да било“. На 1-ва стр. в. „Труд“ пише, че Румен Петков не бил открит, за да коментира ще иска ли наистина оставки. На 15-а обаче същият внезапно е открит и фучи страшно, че като заговори, „ще го отнесат хора на високо и най-високо ниво“. Ама туй по повод Брендо – дето се появи онзи ден при Коритаров и се закле в самия водещ, че се е виждал с Румен Петков в кола (виж и вчерашното „После“). „Стандарт“ навързва всички тия кончета в обобщението: „В БСП се цакат с Брендо“ – и дори са изобразили фаталния „финансист“ като джокер с тривърха шапчица.

И в контекста на тия събития премиерът посреща опозицията, дето идва да го „уволни“, с думите: „Здравейте, циркаджии“. Що се отнася до опозицията, прав е да ги уличава в циркаджилък… Присмял се шут на клоуни.