Veda Max.E-Mini, Иновации – О & И Инженеринг

4
Добави коментар
chavdarov
chavdarov

Veda Max.E-Mini

Рекуперативен термопомпен блок

за дебити от 1000 до 3200m3/h

Автономен модул – рекуперативен вентилационен блок с вградена термопомпа и система за управление.

Произвежда се в два типоразмера, съответно за дебити до 2000 т3/п и до 3200 mVh. Възможни са два варианта на изпълнението:

VEDA Max.E-Mini / S (Standard) със стандартен scroll компресор, хладилен агент R407C

VEDA Max.E-Mini / D (Digital) c дигитален scroll компресор хладилен агент R410A иновативен високотехнологичен компресор с възможност 3а плавно регулиране на топло и студо-производството в гра¬ниците от 10% до 100%

Приложение:

Съоръжението е предназначено за широк спектър обекти с относително малък обем и изисквания за регулярно подаване на свеж въздух – барове, ресторанти, дискотеки, офиси, банки, магазини, ремонтни работил¬ници, шоуруми, помещения в които се пуши и др.

Предназначение и принцип на работа

Предназначено е за обработка само на свеж въздух. За покриване на охладителния товар/ топлинни загуби в помещението, е задължително да се предвиди допълни¬телен топло/студоизточник. Стандартно се изработва за хоризонтален таванен монтаж. Може да се монтира в машинни помещения или 6 окачен таван. Не е предназначено за монтаж на открито.

Съоръжението обединява в моноблок функции по венти¬лация, филтриране, рекуперация и съответно отопление или охлаждане в зависимост от сезонните изисквания. Благодарение на вградената хладилна част, VEDA Max.E-Mini може да работи напълно независимо, без да има необходимост от допълнително външно тяло.

Схема на свързване – противоток.

С цел регулярно подаване на свеж въздух в помещението, технологично е осигурена непрекъсната работа на съо-ръжението. „Тайната“ на непрекъснатия работен режим е липсата на „defrost“ цикъл – съществено предимство на VEDA Max.E-Mini в сравнение с други подобни продукти.

Описание на комплектацията

Дизайнът на съоръжението и компактните му размери позволяват лесен монтаж и удобен достъп до всички ком¬поненти.

Конструкцията е олекотена, безрамкоба; панели от боядисана ламарина, цвят RAL 9006 изолирани с полиуретанова топло и звукоизолация. Вентилаторите са центробежни, дбойносмучещи, директно куплирани, трискоростни.

Алуминиев пластинчат рекуператор „въздух-въздух“ с ефективност до 67%.

Регенеративни полиуретанови въздушни филтри, касетъчен тип, клас на филтрация G2, ефективност 80%. Термопомпа: scroll компресор, изпарител, кондензатор и други.

Система за управление:

Микропроцесорен контролер Carel, стаен термостат с дигитален дисплей (задава, следи и визуализира температурата 6 помещението, режима на работа и скоростта на вентилаторите), контролно ел.табло монтирано вътре в съоръжението.

Режими на работа:

Възможност за 5 работни режима на съоръжението: зимен, летен, вентилация, „free cooling“ и автоматичен. Режимите зимен, летен и вентилация се задават от потребителя.

Режим вентилация: използва се в преходните сезони, осигурява се максимален комфорт при минимален разход за енергия.

Режим „free cooling“: при външни температури близки до тези 6 помещението, интензивно слънцегреене и нужда от охлаждане, системата преминава в този режим, при изключен компресор.

Режим автоматичен: 6 зависимост от зададената температура в помещението, блокът преминава автоматично през режимите.

За цени и допълнителна информация не се колебайте да ни потърсите