13-тата зодия Змиеносец

11
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Влиятелна международна група астрономи поиска провеждането на кардинална реформа на традиционното деление на небесната сфера в астрологията и въвеждането на 13-ти знак на зодиака.

Новият зодиакален знак трябва да носи името Змиеносец, по името на едноименното съзвездие, а в рамките на 13-тата зодия трябва да попаднат родените между 30 ноември и 17 декември.

Сегашната структура на зодиакалните знаци, състояща се от 12 съзвездия, е основана на система, разработена още в Древния Вавилон. Един от основните й принципи е свързан с това, че Слънцето трябва да се намира в конкретно съзвездие в деня на раждане на всеки човек, което опрделя и неговата зодия. Тъй като през вековете обаче орбитата на движение на Земята се е променило, това положение сега е нарушенос. В резултат на това според астрономите, влизащи в частност в Планетарното общество на Минесота, е възникнала необходимостта за възстановяването на най-стария принцип на разделение на небесната сфера в зависимост от местоположението на Слънцето и добавянето на зодията Змиеносец.

Някои астролози вече работят с новия знак и го смятат за особен, осъществяващ връзката между материалния и небесните светове. Тъй като няма официален статут, той се смята за “невидим зодиакален знак”.

Змиеносците са хора с невероятна съдба, способни да разрушат живота си и да го изградят отново из основи, да оцелеят при всяка ситуация, като нерядко притежават силни способности на екстрасенси и лечители.

Тъй като положението на небесните тела скоро може да се промени, при новото делене на небесната сфера Змиеносецът може да бъде включен в зодиака между Скоприона и Стрелеца.

По-рано се е смятало, че Слънцето се задържа в Змиеносец само 5 дни – от 16 до 21 ноември. Според Канкъл обаче, “продължителността” на знака е повече от половин месец.

.