СИНИЯТ ПЕТЕЛ

2
Добави коментар
sobstvenik.com
sobstvenik.com

СИНИЯТ ПЕТЕЛ

Петелът на един кокошарник всяка сутрин пеел КУКУРИГООО (с френски акцент), с което казвал на своите кокошки: “Ставайте и гледайте, с моята песен аз предизвиквам изгрева на слънцето.”

Петелът, царят на курника, бил голям, перест, черен, герест и всички от кокошето царство го слушали с респект, не смеели да му противоречат, а само декларирали своята лична преданост, казвайки му: “Ти наистина си чудесен! Какво би станало с нас, ако един ден престанеш да пееш!?”

Но една сутрин петелът се успал и когато се събудил слънцето вече греело на хоризонта. Като го видели наперен, с полуразперени крила, кокошките се разсмели, а дребните пиленца хорово запели: “Командирът се успа, командирът се успаааа! Слънцето и без неговото КУКУРИГО пак изгря!” Но петелът не се смутил, навирил гребен и подгонил най-близката кокошка, а тя бяга си мисли дали не бягам бързо!”

*

Както е известно Командирът на “Синята демокрация” след падането си от власт обяви, че няма да пее една календарна година, защото бил обиден на българския народ, но … слънцето не го чу и продължи да изгрява, въпреки сините облаци над българския небосклон…

Обезпокоен от това тогавашният президент на Република България Петър Стоянов побърза да заяви, че “Щом като е така, то Командирът няма какво да прави на Конференцията на Демократичните сили  на 10 ноември 2004 година. Адвокатът няколко пъти преди това бил му заявил директно:

Когато ти рекох: “Иване, кажи им те ще те разберат”, ти си замълча.

А сега господин петел, пардон екс Премиер, от теб въобще нямаме си нужда, защото пилчарника, друг петел събужда…

А слънцето безмълвно свети от небето, в парламента пиленцата пискат, както те си искат, но това не води до промяна на битието …

ПЕТЪР МОТКОВ

Няма подобни публикации

сподели ме

Кратък URL: http://www.sobstvenik.com/?p=1890

Създадено от admin
на фев 14 2011. Част от Новини, Отворени очи.
Може да се абонирате за коментарите към тази статия чрез RSS 2.0.
Може да пропуснете до края и да оставите коментар. Пинг в момента не е позволен.