Корсика – една от най-добрите туристически дестинации (Corsica)

180
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Корсика е френски остров, разположен сред водите на Средиземно море. Всеки, който е имал щастието да го посети ще потвърди, че това е едно от най-красивите и романтични кътчета на нашата планета. Едва ли би могло да има по-добро съчетание между природа и култура, тъй като остров Корсика е разположен на културно исторически кръстопът между Франция и Италия и това е част от неговата магия.

Остров Корсика се намира на около 12 километра от остров Сардиния, на по-малко от 90 километра от крайбрежието на италианската провинция Тоскана и на приблизително 170 километра от Монако и Франция. Заема площ от около 8681 кв.км. и се простира на около 183 километра в най-широката си част от север на юг. Островът попада в североизточните части на западното Средиземноморие, като на север от него се намира Тиренско море.

Корсика притежава едни от най-красивите плажове в Европа и в света, а тези които ще откриете в околностите на Порто Векио в югоизточната част на острова направо ще ви вземат дъха! Санта Джулия, Рондинара, Спиаджо ди Балистра, Сант‘Аманца, Паломбаджия, Сан Киприану, Голфе де Пинарелу са някои от имената, които трябва да запомните ако искате да преживеете незабравими моменти на едни от най-красивите плажове в света. В малките заливчета в тази част на островa се оформили райски красиви тюркоазени лагуни с най-белият пясък и най-бистрите и чисти води, които можете да си представите.

Природата е много добре запазена, зеленината е в изобилие, а малките градчета и селца в района направо ще ви омагьосат със своето спокойствие и романтична атмосфера. Уличките са тесни и ви връщат назад във времето. Тук там ще откриете малки и чаровни кафенета и ресторантчета, където да похапнете морски дарове със зеленчуци. И всичко това излъчва толкова много стил и вкус! Хотелите на Корсика не са големи и това се отнася с пълна сила и за югоизточната част на острова, която по наше мнение е наистина най-красива.

Най-доброто време за туризъм на остров Kорсика е лятното полугодие от май до октомври. Тогава дневните температури са над 20 градуса и слънцето е в изобилие, а времето като цяло е най-сухо. През тази част от годината ще видите Корсика в най-добрата и светлина. Плажният сезон тук е 6 месеца, но все пак за тези, които държат на по-високите температури месеците май и октомври може да не са достатъчно топли. Зимата е по-малко подходяща за туризъм, но въпреки това също си има предимства. Най-голямото преимущество на този сезон е, че ще избегнете тълпите от туристи и ще можете да се насладите на спокойствие докато опознавате острова. Също така не бива да забравяме, че това е Средиземноморието и времето е меко дори и през януари. Това прави Корсика приятно място за зимуване за жители на северните части на Европа.

  Hobyto.com