Кюфтенца със зеле и стар фасул-Рецептите на баба Зоя-Готварски рецепти – Рецепти за Всеки Манджа.ком

4
Добави коментар
www.mandja.com
www.mandja.com

 

Java Script is not activated. Before using the cookbook please enable it in your browser settings.

Кюфтенца със зеле и стар фасул

Пусната от: баба Зоя

Оценка: Няма гласове

Описание:

Рецепта за Кюфтенца със зеле и стар фасул – кулинарна рецепта от тетрадките на баба Зоя

Ingredients description

за кюфтенцата

400 гр. кайма1 глава лук1 ч.л. чубрица1 с.л. магданоз1 яйце

за канапето

1/2 прясна зелка1 средно голяма глава лук1 с.л. доматено пюре4 с.л. олио300 гр. сварен стар фасул/боб (може и консерва)1 ч.л. червен пипер сол

Приготвяне или как се готви ястието

Зелето се нарязва на много ситно. Поставя се в дълбока тенджера поръсва се с малко сол и се претрива с ръце. Прибавя се нарязаният лук, налива се 1 ч.ч. вода, червения пипер и олио. Задушава се за около 15 мин. И се прибавя доматеното пюре.

При зелето се сипва сварения фасул, ако е гъсто се добавя малко вода.

Обърква се каймата със ситно нарязания лук и се добавят с бъркане подправките, яйцето и солта. Правят се малки кюфтенца и се нареждат върху сместа от зелето и фасула. Задушава се под капак до готовност.

Подобни рецепти…

рецепта за Супа Бакони – Унгария рецепта за Лазаня Болонезе рецепта за Свински пържоли по ловджийски рецепта за Яхния от кюфтета за микровълнова фурна рецепта за Баница по бански рецепта за Зеленчукова супа с броколи рецепта за Шаран в тесто рецепта за Пита с кайма рецепта за Касапски гювеч рецепта за Салата Wallmor Покажи / скрий детайлитеВреме за приготвяне:45 минСложност:много леснаПорции:1 доза/порцияКоличество:Страна/Регион:БългарияЦена за порция:Вегетарианско:НеБез Лактоза:НеПоследна промяна:15.02.2011 (вт) 15,41,24 UTCпрегледа:1405Регистрирайте се, за да оставите коментар.