Как да поправим теч на горивен инжектор

2
Добави коментар
Av7oManiA
Av7oManiA

[You must be registered and logged in to see this image.]

Горивните инжектори, наричани още дюзи, са важни за правилната работа на двигателя. С течение на времето обаче техните уплътнения се износват и започват да пропускат. Когато това стане, горивото не се разпределя оптимално, появява се теч и двигателят започва да работи неравномерно. За да поправим този проблем, трябва да сменим повредените уплътнения.

1. Работете на загасен двигател, който не е горещ.

2. Първо ще трябва да разкачим горивната рейка. Тя е поставена по дължината на всмукателния колектор и в повечето случаи е сива на цвят. Държи се от 2 или 4 болта, които трябва да развиете. След това внимателно я вдигнете от мястото й, тя ще излезе заедно с инжекторите.

3. Прегледайте инжекторите за повреди, както и уплътненията. Бъдете внимателни да не повредите здрав инжектор и/или уплътнение.

4. Понякога уплътненията може да са залепнали и ще трябва да ги освободите от местата им.

5. Издърпайте необходимите инжектори от рейката и сменете уплътненията им. Преди да ги поставите е добре да ги намажете с лубрикант за уплътнения.

6. Монтирате свалените инжектори обратно на горивната рейка. Те просто ще щракнат на място, не ги насилвайте, за да не се повредят.

7. Монитрайте рейката обратно и затегнете болтовете. Запалете двигателя и проверете за нови течове. Ако всичко е наред, може да направите едно кръгче и да се порадвате на ремонта.

Източник: ekak-avto.bg