Видео реклама в Интернет

5
Добави коментар
zabat
zabat

Видео реклама в Интернет
Предимства на видео рекламата

Видео рекламата е магнетичен инструмент за успешен маркетинг. Тя отразява в един кратък отрязък от време най-силните моменти от вашия бизнес, продукт или услуга. С видео реклама можем да бъдем открити в интернет, рекламирайки из сайтове, говорейки в чатове – приемащи и изпращащи файлове, и споделяйки в социални мрежи с натискането на бутона svejo, digg, facebook или twitter. Статистиката показва, че 49% от респондентите гледат ежедневно видео в Интернет. Какво печелите чрез рекламен видео клип:

  1. Достигане до максимален брой потребители;   2. Бърза и лесна за възприемане информация;   3. Доказан метод за спечелване на нови потребители.

Тук ще си позволя да ви предоставя един интересен коментар на Мартин Стефанов, коментирал в блога на Анастас Мавродиев в статията: Видео контентът – мощен инструмент в интернет бизнеса!

„Текст и видеото вървят ръка за ръка. Текстът позволява бързо препрочитане, филтиране на информацията, запаметяване, съхраняване. Видеото вдъхва живот и но може и да отнема живот както в рамките на рекламна кампания, така и в рамките на статии. Много хора включват забавни спотове, читателят се посмива, но в същото време крайната цел на статия (рекламата) се губи, читателят не научава нищо. Бъдещето е в програмите, които превръщат говора от спота в текст. Ефектът тогава е много по-силен що се касае до предаване на информация.“

За разлика от досадните, крещящи аудио ТВ реклами, изпречващи ви се в най-интересен момент на любимо предаване, видео рекламата е достижима и до хора с увреден слух – гледайки презентацията комбинирана с подходящ рекламен текст, рекламното послание им предоставя най-съществената информация.

Видео рекламата не ви се натрапва – вие сами я избирате, сърфирайки из сайтове. Тя се разраства светкавично в световен мащаб. В YouTube достига до милиони зрители – чудесен метод за реклама, допринасящ за известност на бизнеса ви и трафик към уеб сайта ви. Под всяко видео се дава възможност за включване на описание, уеб адрес (връзка) и ключови думи, с които потребителите могат да ви открият в Интернет.

20.02.2011 | Автор: П. Младенова