Праз с ориз и маслини-Рецептите на баба Зоя-Готварски рецепти – Рецепти за Всеки Манджа.ком

2
Добави коментар
www.mandja.com
www.mandja.com

Ingredients description

200 гр. ориз3 стръка праз1 стрък целина100 гр. черни маслини2.с.л. доматено пюре1. к.ч. олио1 кубче зеленчуков бульон600 гр. вода

Приготвяне или как се готви ястието

Празът се нарязва на ситно и се запържва за 1 мин. в олиото. Прибавя се нарязаната на малки кубчета целина и малко вода (около 1 см. в съда, в който готвим) и се задушават.

Прибавя се ориза докато поеме водата, след което се добавя останалата вода, бульонът, маслините и се изсипва в тавичка. Пече се до готовност в умерена фурна на 160-170 градуса.

Подобни рецепти…

рецепта за Сос Хиляда острова рецепта за Яхния от кюфтета за микровълнова фурна рецепта за Агнешко млечен гювеч рецепта за Крем карамел рецепта за Празнично телешко филе рецепта за Редено зеле или Рокот капуста рецепта за Кюфтета по чирпански за микро-веле рецепта за Сливенска чорба от праз с маслини и зелев сок рецепта за Пълнени картофи със сос от сирене рецепта за Баница по бански Покажи / скрий детайлитеВреме за приготвяне:45 минСложност:много леснаПорции:1 доза/порцияКоличество:Страна/Регион:БългарияЦена за порция:Вегетарианско:ДаБез Лактоза:НеПоследна промяна:21.02.2011 (пн) 15,35,26 UTCпрегледа:2161АвторКоментарРегистрирайте се, за да оставите коментар.