Предимствата на окачените тавани от гипсокартон

5
Добави коментар
cybervn
cybervn

След като сте подхванали вашият таван трябва да решите, как желаете да изглежда новият ви таван. Всички знаем, че цялостният облик на една стая се характеризира от тавана. Обръщаме внимание на неговата форма, цвета дори и игрите със сенки, които се наблюдават в по-абстрактните архитектурни решения.

Окачените тавани от гипсокартон могат да се поделят на два основни вида – на едно ниво и на много нива. Именно с тези видове трябва да се съобразим, когато ще работим по нашия таван. Таванът на едно ниво е класическият солиден таван, на много нива обикновено могат да се разделят на две, три, четири и повече нива. Всичко зависи от това колко нива ще искате да има вашият таван.

Разбира се цената на таваните от едно ниво е значително по-ниска, отколкото тази на таваните с повече от едно ниво. Логично е, че последните са по-скъпи заради повечето материали вложени в тях. Но въпреки това таваните с много нива си остават доста популярни за момента. Възможностите за дизайна са изключително много. Поради този факт избора на точния таван е много труден. Именно многото възможности ни раздвояват и ние се колебаем, кой да изберем.

Друго предимство е, че гипсокартона е екологично чист, влаго и пожаро устойчив материал. Често се употребява за изработване на тавани, облицоване на стени, стелажи, мини-барове, нисши и др. Като материал, той представлява гипсови листове облечени от тънък но много здрав картон. Всичко свързано с този материал е чисто и нетоксично. Конструкциите изработи от него не са вредни за здравето на хората, електронеутрални са и нямат никакъв мирис, който би навредил на хората. Както споменахме по-горе, той е водоустойчив и е идеален за работа в бани, санитарни възли както и таван за кухненски помещения.

Окачените тавани от гипсокартон на много нива могат да реализират мечтите на всеки впечатлен от дизайна и изработката на замъците в готически стил, древни храмове, църкви манастири, музей, опери и други. Какво е разковничето в цялата тази работа. Не е толкова сложно, когато се оформят детайлите на помещението тогавашните творци са обръщали внимание на всичко, стени, прозорци, външен облик и най-важното тук таваните. Те би изключително изпипани и много разнообразни. Като видове са много дори хиляди, основните сводести, изографисани от велики тморци, с гипсово-циментова мазилка, с дребни фрезки, фигури и первази. Щом се замислим за настоящето, че окачените тавани изпълняват не само естетическа, но и прагматична роля за вашето помещение.

Да речем, че тавана на един апартамент е с няколко нива, лесно можете да осъзнаете, че всеки един таван определя дейността и функцията на една отделна независима зона, независимо от това дали сме в баня, коридор, хол или спалня. Те имат големи предимства /таваните/: на първо място поставяме чистотата и това, че те са екологично невредими и че са издържливи на натоварване /приблизително 15 кг на м2 /, както и влагоустойчостта и пожароустойчовостта.

Едни от добрите фирми за монтаж на окачен таван е Антола Строй – http://antola-stroy.com/. На сайта им можете да намерите цени за окачени тавани от гипсокартон, както и полезна информация за сухото строителство.

VN:F [1.9.22_1171]

Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

VN:F [1.9.22_1171]

Tweet

Публикувано

в вторник, март 1st, 2011 at 23:30 категория Бизнес, Продукти. Етикети:Гипсокартон, Окачен таван, Сухо строителство