Globalization :: РЗС има СРС как Мирослав Найденов взел 200 000 евро подкуп!

9
Добави коментар
viky
viky

всички обвинения.

В съобщението на РЗС се посочва дословно следното:

„РЗС смята, че когато излезе истината, Калина Илиева може да се окаже положителен за корупционната среда ентомологичен субект, а министъра на земеделието опасен трипс, който смуче корупционен сок от фаза вретенене до цъфтеж на всяка обществена поръчка в системата на МЗХ. При евро проектите се нахвърля главно върху последния обвивен лист, чрез който си гарантира поне 20% комисионна. Кметове от монтанска, хасковска и пловдивска област знаят подробности. И други разследващи органи разполагат със сведения за развиващи се корупционни практики, но истината се прикрива и премълчава.“

Според формацията на Янев, фалшивата диплома на Калина Илиева е далеч по-маловажна, отколкото корупционните действия на министър Найденов.

По информация на Mediapool става дума за информация, изтекла от спецслужбите към РЗС, за разработка на земеделския министър Мирослав Найденов. Тя е започната миналото лято и се отнася за споразумения между него и големите тютюнопроизводители. В един от телефонните разговори била произнесена крилатата фраза, циркулираща из общественото пространство „Махай я тая Калинка, че пречи на далаверата“.

http://mediapool.bg/show/?storyid=176709