Строго секретно: планът Ран-Ът

103
Добави коментар
Anardil
Anardil

Строго секретно: планът Ран-Ът

Вече не веднъж, а на два пъти съм споделял мнението си за конспиративните теории във всичките им разновидности. По принцип не ми се иска да го правя отново, обаче съм провокиран от един коментар от трети март, който ни в клин, ни в ръкав призовава администраторите на сайтове в интернет да „проявят находчивост, за да решат задачата по заличаването” на „чудовищния текст-обосноваване на деградационните процеси в страната – „Програма” за унищожаване… на българския народ”.

По-нататък в коментара си авторката Росица Петрова информира, че:

Съюзът на Писателите от Интернет определи този текст като нарушение на Конституцията на Република България, в параграфа за свободата на словото и като опит за поругаване на българския език, и като престъпление срещу човечеството, защото българинът е сред всички, които изградиха новия свят!… Недопустимо е в сайтовете на Интернет той да се мъдри свободно, зъбейки се с грозното си лице, без да получи заслужаващия отпор.

Сега, първо, доколкото ми е известно, в E-lect няма нито една програма за каквото и да било, така че, дори да исках нещо да заличавам (а аз не искам), абсолютно нищо не мога да направя. Второ, скоростното търсене в мрежата не можа да ми даде еднозначен отговор на въпроса какъв е споменатият съюз на писателите в интернет, обаче ме насочи към този интересен сайт, кой знае защо с руски домейн, националистически патос и забавен антисемитски фон, на който подробно се разяснява, че под въпросния текст се разбира националната стратегия Ран-Ът от началото на прехода.

Въпреки всичко не бих могъл да остана безразличен към дълбоките терзания на Росица Петрова. За нея и за всеки Истински българин™, който се чувства застрашен от чудовищния американски империализъм, ще издам най-пазената тайна – много, ама наистина много тихо, както следва да се прави в такава строго секретна ситуация. Ready?

***

(Ако не си готов да научиш най-истинската истина, сега е моментът да спреш да четеш.)

***

(Сигурен ли си, че ще ти понесе да продължиш?)

***

Целта е изпълнена! Програма за унищожаване на българския народ няма. Нещо повече – такава никога не е имало. Планът Ран-Ът е съвсем нормален икономически документ, изготвен по молба на българското правителство от Националната търговска камара на САЩ през 1990 г. Той препоръчва поредица от законови и административни реформи с цел либерализация на стопанството.

Нещо повече – за огромно съжаление, планът си остава само на хартия. Не е много трудно да се види, че в България провеждането на последователна политика е голям проблем, та била тя и разписана на 600 страници от чуждестранни експерти.

Или, иначе казано, госпожо/госпожице Петрова, можете да отдъхнете с облекчение. За всички проблеми в страната сме си виновни предимно ние самите. При това не толкова от злоумисъл, колкото заради некомпетентност.

В тази връзка с нетърпение очаквам следващата декларация на Съюза на писателите в Интернет. Време е някой да застане срещу конспирацията на Телетъбис!

Сподели във Facebook