Вечерен час за дискотеките в Студентски град

3
Добави коментар
user24
user24

петък, 11 мар 2011 г. 12:22 ч.

Полицията предлага дискотеките и баровете в Студентски град да затварят по-рано. Целта е да се противодейства на престъпността в района, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Полицията предлага дискотеките и баровете в Студентски град да затварят по-рано.

МВР е попискало от район „Студентски“ да ограничи работното време на увеселителните нощни заведения. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов по време на днешния парламентарен контрол.

Целта на новата мярка е противодействие на престъпността и недопускане и ограничаване на противообществените прояви в късните часове в района. Полицията е поискала от

районната администрация да постави и допълнително публично осветление в района.

Преди всичко свързваме Студентски град със студентите, които са и бъдещето на България и студентите. Студентите на следващата сутрин би трябвало да отидат и на лекции, каза Цветанов.

„10-те хиляди места в увеселителните заведения са препълнени до малките часове сутринта и студентите малко пренебрегват учебния процес рано сутринта”

каза още вътрешният министър. Той призна, че не е хубаво младите да се настройват срещу полицията, но не скри, че МВР трябва да работи срещу престъпни прояви, особено под въздействието на алкохол. 

С оглед на ефективното противодействие на престъпността приоритетно и планирано се провеждат специализирани полицейски операции в Студентски град, каза още вътрешният министър.

Акциите били за пресичане на кражби и нападения, разпространението на дрогата, проституцията, сводничеството и др.