Най-популярните страници във facebook ни шпионират?

80
Добави коментар
nenovinite
nenovinite

Те са най-популярните страници в социалната мрежа. Закачливи, свежи, напомнящи за хубави спомени, чувства или емоции – всички до една имат своята тъмна страна. 

 

Всеки се присъединява в поне няколко – заради това, че ги харесва наистина, или за да помогне на приятел в конкурс за красива снимка. Но никой не подозира каква сила се крие зад наглед безобидното. Никой не знае, че бива следен, използван, а нощем – тайно опипван от хладната и немита ръка на злонамереността.

 

Човек помни, ако иска, но забравя, ако може, заедно с Имам много психични отклонения и ги обичам всичките и Играл съм като дете с поне един от моите фейсбук приятели имат помежду си над 150 000 фенове. Това са само част от най-популярните страници, които само привидно прокламират мъдрост, ведрина или просто предлагат начин на някой да се почувства част от безличната маса, но всъщност крият голяма опасност. Зад всички страници стоят хора, целящи достъп до личните данни на хиляди българи.

 

Те използват всяка информация, за да вземат заем с чуждо име, да направят резервация или да ипотекират чужд имот, за да покрият нестандартно голяма поръчка за бонбони лакта. Това са кхмерите – камбоджански измамници, заселили българския интернет, за да манипулират обществото и да го въвлекат в упадък, измами и мерзост.

 

Страниците им никнат като гъби – Красиви софиянки, Шопинг терапия или Очаквай най-неочакваното – всички тези страници целят само едно: Акта за раждане на вашия първороден син, данък ангария и ваучер за 78% намаление на пакет за липосукция за двама.

 

Всички тези групи са управлявани от подмолни хора, зли сили, вероятно фенове на Ливърпул.

zhelyo