Най-интелигентните породи котки – Блог [lapichki.com – Сайт за вашите домашни любимци]

49
Добави коментар
Caty
Caty

Най-интелигентните породи котки Раздел: Котки Категория: Любопитно
 Котките са определяни като умни животни, но някои породи се отличават на фона другите. Вижте, кои влизат в топ пет на най-интелигентните породи котки:    1. Сфинкс – представителите на породата не пленяват с красотата си, тъйкато нямат козина, но са много интелигентни, общителни, привързани към своя стопанин,игриви и любвеобилни котки, които впечатлвят със способността си да ядат от паничка, като си вземат храната с лапа. Според собствениците им, те не са хора , но вече не са и котки.  Това е рядко срещана порода, която е подходяща засемейства с деца.

 
  2. Сиамска котка – това е много любопитна и социална котка, която обичакомпанията на своя стопанин и усеща неговите емоции, а дългите периоди, в които трябва да са сама не ѝ се отразяват добре. Освен това има отлична памет илесно се обучава.
 

  3. Тонкинска котка – представителите на породата са много активни,интелигентни, социални и имат нужда от много внимание. Те имат и чувство захумор и много добра памет, което ги прави предпочитан домашен любимец.
 

  4. Турска ванска котка – представителите на породата са едни от малкотокотки, които обичат водата и едно от любимите им занимания е да ловуват риба. Те лесно се поддаватна обучение и са много любопитни и активни.
 

   5. Бурманска котка – характерен белег на бурманката са белите „чорапки“ начетирите лапи. Тя е много общителна, бързо научавакоманди, нежна, игрива и дружелюбна.
 

Но въпреки тази класация, всяка котка има  собствена своя индивидуалност и може да влезе в нея. Коя според Вас е най-интелигентната котка?Ключови думи:най-интелигентни котки, сфинкс, сиамска котка, тонкинска котка, турска ванска котка, бурманска котка
Сподели в:

Най-рядката и най-скъпата порода котки

Подходящи породи кучета за деца

Развъждане на котки – въпроси и отговори

Добави коментар