Най-скъпата марка в света е Google

1
Добави коментар
kodbg
kodbg

24.3.2011 г. 08:06 ч.Новина от категория Други новини

Традиционният годишен рейтинг на брендове, съставян ежегодно от експертите на Brand Finance е готов с новата си версия, отразяваща ситуацията през изминалата 2010 година.
Кои са най-важните акценти на анализа?
– 9 от първите 10 марки са американски
– Кока-Кола не попада в първата десятка
– 5 от първите 10 бренда са с IT ориентация
Експертите са сложили на първо място Google, който е оценен на $44.3 милиарда. Плътно зад него е Microsoft с $42.8 милиарда. Водачът за 2009 година, търговската верига Wal-Mart се е сринала до трето място и е оценена на $36.2 милиарда. Apple бележи оргомен скок – от 19 място през 2009г, сега компанията е класирана осма с $29.5 милиарда.
Британският телекомуникационен оператор Vodafone отсрамва европейските фирми с 5-тото си място и оценка от $30.7 милиарда.
Великата Coca Cola е чак на 16-то място в класацията с оценка на бренда от $25.8 милиарда.
В интерес на истината, аз лично не бих се доверил особено на тази класация и изложените цифри… Според редица финансови източници, пазарната капитализация на Google е от порядъка на $187 милиарда, което е значително повече от обявените 44. Още повече, това далеч не е най-скъпата компания – Exxon Mobil е на върха с $409 милиарда – 10 пъти повече от обявеното в тази класация, а след нея са множество фирми, сред които Apple с пазарна капитализация от $312 милиарда, Microsoft с $214 милиарда и така нататък…

Източник: Brand Finance

ключови думи:
Google | Microsoft | Apple | Vodafone | Coca Cola | Кока Кола |
Кликнете на съответната ключова дума за да видите още новини, свързани с нея.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари