Кървящи венци

2
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

Един често срещан проблем, известен като Гингивит или Пародонтоза, причинява подуване на венците и на челюстта, върху която са разположени зъбите. Ако това продължи известно време, може да доведе до Пиорея, която се характеризира със силно възпаление, загнояване и последващо опадане на зъбите.

Симптоми: Болка и дискомфорт във венците, опадане на зъбите, побелели, кървящи венци.

Причини: Храна или бактерии между венците и зъбите, тютюнопушене, дишане през устата и лоша хигиена на устната кухина.

Препоръчвано лечение: Едно изследване, проведено от д-р Робърт Карсън от Университета в Оклахома, доказва ползата от втриване на Алое Активатор във венците на зъбите. След 3-месечно лечение, той забелязал значително подобрение у пациентите, страдащи от гингивит.

Д-р Ерик Шапира препоръчва да търкате зъбите с четка, върху която сте капнали няколко капки Алое Активатор или Алое Вера Джели. Това ще заздрави венците и ще спре кървенето. Измивайте зъбите си всеки ден с пастата за зъби с Алое Вера и прополис и масажрайте венците.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни.

Важни добавки:
1. Паста за зъби с прополис, срещу възпаления, облекчава болката, природен антибиотик: 3 пъти на ден.
2. Алое Активатор, срещу възпаления, облекчава болката, лекува рани: Освен триенето на венците с четка, върху която сте капнали няколко капки Алое Активатор, жабурете с него, като задържате течността в устата около половин минута. Жабуренето да се прави 2 пъти след измиване на зъбите с пастата.
3. Витамин С, мощен антиоксидант: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
4. Почистване на зъбите от зъболекар, за отстраняване на зъбния камък.

Допълнителна помощ:
5. Мултиминерали, необходими за правилния строеж и функциониране на тялото: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).

Препоръчвани витамини и минерали.
Витамини:
С – 500 мг

Минерали:
Мултиминерали.