Как да създадем сертифициран автосервиз

10
Добави коментар
aurora
aurora

Как да създадем сертифициран автосервиз

04/04/2011 10:00

Сподели: 
В Svejo
В Twitter

 

Екипът на NewBusiness.bg продължава да търси за вас добрите възможности за започване на нов бизнес – от най-новите технологични сфери, като приложенията за мобилни телефони, до някои на пръв поглед тривиални, но също изключително важни бизнес ниши, които освен това са и доста печеливши. В този материал ще се спрем на възможността да създадете автосервиз – един от най-често срещаните примери за предприемачество, навсякъде около нас, след кварталните хранителни магазини, кафенетата, будките за хамбургери и още няколко други сфери. Повечето млади момчета, а и много момичета, от малки си падат по автомобилите, а мнозина се интересуват не само от карането с висока скорост, а и от това, как работи една кола, какви са нейните части и как си взаимодействат помежду си. Ако и вие сте сред тях,

автосервизът е подходяща отправна точка да започнете бизнес, защото е много важно това, което ще правите, да ви харесва и да ви е познато.

Друго предимство на тази дейност е, че броят на автомобилите в България непрекъснато расте и вече надхвърля 3 000 000. А това означава, че със сигурност ще има заетост и за вас, тъй като всички те имат нужда от ремонт и поддръжка. Предвид факта, че автосервизите също са под път и над път, обаче вие ще трябва да се потрудите, за да се откроите в съзнанието на потенциалните клиенти. От особена важност за това ще бъдат изборът на хубаво място, гарантирането на по-високо качество и по-добро обслужване, в сравнение с конкурентите ви, рекламирането на вашия бизнес и не на последно място – въвеждането на стандарти, които да убедят клиентите, че трябва да дойдат именно при вас.

Добрата новина е, че в България вече се предлага първата система за автосервизи на франчайзинг, която има за цел да ви помогне и в четирите по-горни условия. Фирмата – франчайзодател е D & N Автосервизи. Тя има 20 годишен опит и сервизи в девет от големите градове у нас. D & N полага сериозни

усилия за развитие на своята марка,

част от която може да стане всеки начинаещ предприемач. Фирмата предлага на своите клиенти обслужване със сертифицирано качество, точен час на приемане на автомобила, изготвяне на досие за всеки автомобил и персонално внимание към всеки клиент. Тя е официален партньор и вносител на оригинални авточасти на най-големите световни производители. С предлагания от нея франчайз всеки франчайзополучател ще получи доказан бизнес модел за управлението на автосервиз, обучения за мениджъра и служителите, помощ при проектирането и оборудването на сервиза, помощ в маркетинга и рекламата, преференциални цени на оригинални авточасти и постоянна подкрепа при оперативната дейност.

Бизнес моделът е подходящ както за съществуващи автосервизи, така и за начинаещи предприемачи в този сегмент. Ако имате

вече работещ автосервиз,

вие можете да се включите във веригата D & N Автосервизи и да подобрите работата си, следвайки нейните стандарти. Можете да се присъедините към нея и като създадете нов обект, за което ще получите готова концепция и подкрепа при всяка стъпка от изграждането на вашия нов и успешен бизнес. И в двата случая франчайзинг партньорството ви предлага възможност да се откроите в сектор, изключително наситен с конкуренти (буквално във всеки жилищен блок има поне един гараж, в който някой претендира, че ремонтира коли). Освен това чрез партньорството с D & N Автосервизи, начинаещите предприемачи могат да получат възможност да се потопят в дейността, която харесват, докато някой друг се грижи за бизнес аспекти, като маркетинга и стандартизацията.

Параметри на франчайза

Първоначалната такса за стартиране на партньорство с D & N Автосервизи е 12 000 лв. Тя обаче включва много важни неща – от избора на локация, създаването на проект за изграждане или подобрение на обекта, брендиране на обекта, обучение на мениджъра и служителите, организиране на откриването, реклама, PR, контакт с ключови клиенти, предоставяне на пълен набор от документация и необходимия софтуер. Освен това има и месечни такси, които са 10% от оборота за услуги, но не по-малко от 1000 лв.

Като част от франчайз веригата, вие ще можете да предлагате богата гама услуги:

компютърна диагностика на двигател, компютърна диагностика на ходова част, пълно техническо обслужване, ремонт на двигател, ремонт на ходова част, реглаж геометрия на преден и заден мост, електро услуги, преглед и зареждане на автоклиматици, продажба, смяна и баланс на гуми, застраховки удължена гаранция. Франчайзинговите договори се сключват за срок от пет години, с възможност за подновяване.

Може би ако сте обмисляли създаването на автосервиз, не сте си представяли точно сумата от 12 000 лв. за старт на своя бизнес. Въпросът е какво точно искате да правите – дали да ремонтирате колите на приятелите си в гаражчето зад блока, срещу някой лев, или да станете видими за много повече клиенти, както и да ги привлечете при вас с гарантирано качество и обслужване. Франчайзинг моделът е подходящ както за бизнесмени, които имат налични средства и се чудят в какво да ги вложат, така и за начинаещи предприемачи. Добър пример е група от трима – четирима младежи, които обичат да ремонтират коли и могат заедно да съберат необходимите средства за стартиране. В случай, че сте решили да се насочите към този толкова необходим на всички собственици на коли бизнес, екипът на NewBusiness.bg ви пожелава успех!

 

Още:

автомобили,

франчайз,

франчайзинг,

Александър Александров,

брой 31,

сервиз,

гуми,

идеи

Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.
blog comments powered by Disqus