Нервна депресия

2
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

Депресията е душевно състояние, при което на човек всичко му се струва ужасно и безнадеждно.

Симптоми: изтощение, загуба на жизненост и като цяло липса на ентусиазъм, безсъние, загуба на апетит, нещата изглеждат ужасни и безнадеждни и т.н. Депресията се проявява с тези симптоми при 80% от случаите.

Причини: Съществуват 2 форми на депресия:

а) Реактивна депресия: реакция при загуба на любим човек, работа и т.н.
б) Органична или Ендогенна депресия: дължи се на органични (химични) промени в тялото и мозъка. Тези промени могат да бъдат хормонални, особено у жените по време на менструация и менопауза или да се дължат на недостиг на минерала Литий  в мозъка.

Друга причина е неправилното използване от организма на серотонина и химичните субстанции, които отговарят за пренасянето на нервните импулси между невроните (Вижте книгата PROZAC от Dr. Ronald R. Fleve, M.D).

Препоръчвано лечение: Човек трябва да мисли позитивно, за да може да се изправи лице в лице с проблемите в живота.

Много е важно да не допускате да изпадате в състояния на тъга, апатия, безнадежност и провал, които възпрепятстват намирането на начини за разрешаване на възникналите проблеми. Научете се да гледате на нещата откъм хубавата страна. Бъдете бдителни, но винаги позитивно настроени. Щастието е преди всичко душевно състояние (Р. Jogananda), а външните фактори са от второстепенно значение. Опитайте се да бъдете щастливи, независимо от неблагоприятните обстоятелства в момента. Важно е да приемете онова, което не можете да промените и на тази основа да започнете да градите едно ново бъдеще. Осъзнайте, че единственото нещо, което можете да притежавате, е настоящето.

Хранителните вещества са особено важни при депресия, тъй като те подсилват мозъка и му помагат да произвежда химичните невротрансмитери, споменати по-горе (литий и серотонин). Причина и за двата вида депресия може да е и недостигът на аминокиселината Триптофан, която отговаря за производството на серотонин в мозъка. Тя се съдържа в Алое Вера в стойности 30 РРМ.

Друга аминокиселина, необходима за постигане на душевно равновесие по време на стрес, е Тирозинът. Съдържа се в Алое Вера (14 РРМ) и витамин В5. Ginkgo Biloba е растение, което стимулира кръвообращението в мозъка, т.е. помага за по-доброто му хранене и снабдяване с кръв. При депресия се наблюдава значителна активност на нервните клетки, което води до изразходване на големи количества кислород и хранителни вещества, вследствие на което мозъкът започва да функционира неправилно. Налице са загуба на жизненост, апатия, песимизъм и т.н.

Предупреждение! Сериозната депресия може да накара човек да загуби контрол и да извърши непоправими неща.
Консултирайте се с вашия лекар или психолог, който има опит с такива случаи, за да се предпазите от по-сериозни проблеми.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни

Важни добавки:
1. Пчелно млечице; съдържа витамини В-комплекс, предпазва от нервност и стрес: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка, 20 минути преди хранене: под езика).
2. Ginseng; адаптер, бори се със стреса: 4 таблетки на ден (по 1 таблетка, 20 минути преди хранене).
3. Ginkgo Biloba; подобрява циркулацията на кръвта в мозъка, което води до по-доброто му снабдяване с хранителни вещества, подобрява умствената концентрация, осигурява енергия и жизненост: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка преди хранене).

Допълнителна помощ:
4. Пчелен полен; съдържа литий, мултивитамини, мултиминерали, осигурява енергия: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
5. Алое Вера сок, гел или нектар; хранителен, осигурява енергия, съдържа аминокиселината Триптофан, която отговаря за производството на серотонин в мозъка: 3 до 6 унции на ден (по 2 унции преди хранене: 1у = 28,3 или 31,1мл).
6. Хранителен шейк; съдържа мултивитамини, мултиминерали, растителни протеини, аминокиселини, растителни влакна и др.: заместете с него 1 хранене.
7. Потърсете професионална помощ (психолог).