Болести по ноктите – гъбички и други видове заболявания

2
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

Дефектни нокти, дължащи се на недостиг на: Вит. А; Вит. В; Вит. В12; Протеини;  Желязо; Калций.

Ноктите предпазват чувствителни нервни окончания от увреждане и нараняване. Изградени са от протеини, кератин и минерали.

Симптоми: Дефицитът на хранителни вещества води до следните проблеми:
1. Недостигът на витамин А и калций ги прави сухи и чупливи.
2. Недостигът на витамини  В-комплекс  – слаби и  напукани (набраздени нокти).
3. Сухи, потъмнели нокти, прекалено изпъкнали и извити – дефицит на витамин В12.
4. Недостигът на протеини личи по белите петна по ноктите.
5. При недостиг на желязо ноктите са вдлъбнати с извит край.

Препоръчвано лечение: В зависимост от проблема, взимайте хранителните вещества, изброени по-горе.

За да омекнат ноктите ви, както и за да ги предпазите от изсъхване и извиване, препоръчваме да ги мажете с овлажняващ крем. Това важи най-вече за дамите, които използват обикновен сапун за дълъг период от време. Препоръчва се също ноктите да се мажат с малко количество Алое Вера овлажняващ лосион. (Вече има и течен сапун с Алое Вера, който не уврежда ноктите на ръцете).

Фунгус (гъбички) по ноктите. Това е разпростанено заболяване, но се лекува много трудно. Една от причините за това е, че фунгицидните препарати трудно проникват през ноктите.

Препоръчвано лечение: Алое Вера има способността да прониква в дълбочина и служи като средство за пренасяне и на други елементи. Самото Алое Вера има фунгицидни свойства, но обикновено се комбинира с други съставки за постигане на оптимални резултати. Алое Активатор и Алое Вера Джели поотделно или в комбинация с други елементи, като салицилова киселина, когато се сложат върху засегнатото място след баня, помагат за лечение на фунгуса.

Lactobacilus или acidophilus унищожава гъбичката „Candida albicans“, която може би причинява това заболяване, ето защо се препоръчва консумацията на кисело мляко.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни.

Важни добавки:
1. Алое Вера сок, гел или нектар; съдържа големи количества аминокиселини – съставна част на протеините, както и някои витамини от В-комплекс групата: 3 до 6 унции на ден (по 2 унции преди хранене: 1у = 28,3 или 31,1мл).
2. Бета-каротин (провитамин А); мощен антиоксидант, съхранява и възстановява телесната тъкан: 2 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).
3. Мултиминерали, необходими за правилния строеж и функциониране на тялото: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).