Да постигнем целите си в 3 стъпки

50
Добави коментар
algae
algae

За да живее човек здравословно трябва да си почива и да се презарежда когато има нужда. Изморени сте от безкрайния списък със задължения? Зачеркнете всяка задача от него с помоща на тези съвети:

Кажете НЕ на негативизма

Много от нас са заклещени в онзи „няма да се получи” режим, особено когато сме претрупани с работа. Тези негативни мисли Ви пречат да успявате. Освободете се от тях! Започнете да записвате мислите и чувствата си всеки ден. По този начин можете по-лесно да отделите негативните и да продължите напред.

Постигнете целите си

Звучи плашещо да стреляте директно по големи цели. Затова трябва да си създадете подцели, които ще ви помогнат да постигнете крайната си цел. Просто се уверете, че целите ви са конкретни и че с всяка стъпка се движите към основната.

Радвайте се на всеки малък успех

Справяйки се с всяка малка подцел, си позволете да се порадвате тайно на вашия прогрес. Ако непрекъснато се тревожите какво ще стане ако не успеете, това само ще ви накара да затънете в блатото. Вместо това си нахвърлете списък с всички прекрасни промени, които сте направили. Окачете листа на видно място, където да го виждате всеки ден. Той ще ви стимулира да продължавате напред.