Коледни и новогодишни картички

30
Добави коментар
cinderella
cinderella

Коледни и новогодишни картички

Пощенски или електронни картички за Коледа и Нова година?

През последните години електронните картички постепенно изместиха традиционните Коледни картички.

Спомням си времето, когато пощенските ни кутии се претрупваха с поздравителни Новогодишни картички. И как се събирахме цялото семейство с един куп картички и пликове и започвахме да пишем.

Много хора избират електронния вариант за удобство. Не се налага да обикалят, за да ги купят, не се занимават да надписват пликове и да се разхождат до Пощата за да ги изпратят. И не харчат пари. Интернет ни дава всичко, срещу съвсем малко усилие от наша страна.

Не си ли струва обаче, да се потрудим малко повече и да зарадваме любимите си хора? Спомнете си усещането да отвориш пощенската си кутия и вътре да намериш Новогодишни картички от любими хора.

Колкото и интересна, анимирана и т.н. да е една електронна коледна картичка, не може да се сравни с красива, старомодна, пощенска картичка, надписана собственоръчно с любов.

Предимството на обикновената картичка е, че можем да я сложим на видно място в дома си и винаги, когато я погледнем ще се сещаме за човека, който ни я е изпратил. Електронната си седи затворена в пощенската кутия и не може да предизвика същите емоции.

Изпращането на пощенска картичка, показва на хората, че държите на тях.

Самата подготовка на поздравленията носи духа на празника. Това е още един повод да се събере семейството и да направи нещо заедно.

Ако имате деца, е чудесен начин да ги ангажирате. Може да предложите те сами да изработят коледните картички. Рисунки, апликации, децата имат въображение. Няма нищо по-хубаво от това, за празника да получиш весела, рисувана от детска ръка картичка.

Друга идея за картички са снимките. За по-близките си хора може да поръчате красиви семейни снимки във вид на Коледни картички.

Каквото и да изберете, направете го с любов и покажете на хората, че те са важни за вас и ги обичате. Времето ни тук и сега не е безкрайно, не забравяйте това!