Агенция за недвижими имоти

2
Добави коментар
temenugare
temenugare

Какъв е потенциалът на България да привлече украинските купувачи на втори дом?

Страната ни се конкурира с Германия и Турция за вниманието на украинците

Отдават на концесия четири плажа в община Созопол

Открити са процедури за предоставяне на концесия на „Каваците-север“, „Златна рибка“, „Смокините-север“ и „Смокините-юг“

Сградното строителство у нас остава слабо

Въпреки съживяването при изграждането на жилища в столицата от НСИ регистрират спад на сградното строителство през февруари

Най-големите китайски застрахователи с първа инвестиция в имоти в САЩ

China Life Insurance Group Co. и Ping An Insurance Co. влязоха в проект за офиси и жилища в Бостън

Изпълнителният директор – още една спънка пред сливането на Holcim и Lafarge

Един от най-големите акционери в Holcim – Дейвид Херо, иска да знае кой ще оглави новата компания

Жилищният пазар се раздвижва в началото на годината

През първите три месеца на годината жилищният пазар в България се е раздвижил. Резултатите следват продължаваща тенденция от миналата година, която приключи с повече сделки и ипотеки в София и големите градове, съобщава „Капитал Daily“, като цитира данни на Агенцията по вписванията.

Прогнозата на агенции за имоти и строителни компании е тази година ръстът на сделките в големите градове да продължи, а цените да останат стабилни.

За жилищните пазари в София и големите…

Бивш депутат от „Атака“ купи къща от Ирена Кръстева за 2.34 млн. лв.

Нова болница в Австралия се нареди сред трите най-скъпи сгради в света

Нова болница в Аделаида се нареди сред трите най-скъпи сгради в света след One World Trade Center в Ню Йорк и сградата на парламента в Букурещ.

Инвестицията в болницата New Royal Adelaide, проектирана от Silver Thomas Hanley в сътрудничество с DesignInc (STHDI), се оценява на 2.1 млрд. долара. Това я прави дори по-скъпа от суперлуксозния хотел и казино в Лас Вегас The Palazzo, а също и от небостъргача The Shard в Лондон

Капацитетът на болницата е над 80 000 пациенти на…

Строителство.инфо Община Габрово обявява публични търгове с явно наддаване за продажба на недвижими имоти и учредяване право на строеж върху недвижими имоти – частна общинска собственост.

Investor.bg След наблюдаваното понижение в динамиката на пазара на недвижими имоти през 2008 година, се очаква през 2009 размерът на приходите от продажби в този сегмент да се стабилизира…

Строителство.инфо Бившият „Елана фонд за земеделска земя“, който вече се казва „ЕЛАРГ фонд за земеделска земя“ и е най-големият играч на пазара на земеделска земя с притежаваните 300 000 дка собствени площи, ще възобнови покупките си след половингодишна пауза.

Investor.bg Има райони в Столична община, където няма общински детски градини. Затова в момента се изготвя регистър на общински терени, върху които могат да се построят детски градини.

Апостол Апостолов, Econ.bg Международни фондове дават възможност на българските инвеститори в сектора на недвижимите имоти да реализират спрени проекти заради икономическата криза.

20 000 жилища в един пренаселен град

Проблемът на мегаполисите е, че страдат от дефицит на земя. До голяма степен за създалата се ситуация вина има и подемът на пазара на недвижими имоти. Подобна беше картината в Хонконг. Въпреки липсата на парцели, там се намериха терени, на които през следващите две години (2015 и 2016 г.) да бъдат построени 30 жилищни сгради. В тях ще бъдат разположени 20 000 маломерни апартамента. Съответно и цените ще бъдат достъпни за местното население. Новите сгради ще се намират в покрайнините на Х…

Един загина при срутване на сграда в „Слънчев ден”

Стара сграда на хотел се срути в курортния комплекс „Слънчев ден”. При инцидента е загинал един човек. Трима се издирват. Става дума за „неконтролируемо срутване” на 8-етажния хотел „Вероника”, който е построен през 1972 г. Имотът е собственост на пловдивския бизнесмен Георги Гергов. „Сега научавам за инцидента, не знам подробности. Възложил съм обекта на голяма варненска фирма. Тя е наела и подизпълнители. Събаряме високия хотел „Вероника"…

Продават любимата бирария на Путин в Дрезден

Обявена за продажба е една от старите бирарии в Дрезден, намираща се на „Албертплатц“ – Am Thor- тъй като нейният собственик, 73-годишният Йоахим Лох е починал.

Двукратен ръст в търсенето на луксозни къщи в София

Двукратен ръст в търсенето на луксозни къщи от страна на български купувачи се наблюдава на пазара у нас, най-вече в София.