Пневмония – описние на болестта и методи за лечение

1
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

Пневмонията се изразява в подуване на белите дробове, което се причинява от микроорганизми, като бактерии, вируси и гъбички (microplasma), при което бронхите се изпълват с храчки и гной.

Симптоми:
Внезапна температура
Трескавост
Задръстване на белите дробове
Болка в гръдния кош и гърлото
Кашлица с храчки
Затруднено дишане и умора
Възпалено гърло
Подути сливици
Силно зачервени нокти
При медицински преглед се установява ускорен пулс (сърдечен ритъм)
Слабост в тялото 4 до 8 седмици след периода на възстановяване.

Най-честите причини за тази инфекция са:
Вдишване на заразен въздух;

Образуване на бактериални колонии в горните дихателни пътища (гърлото), които слизат надолу и инфектират долните дихателни пътища (белите дробове);

Белодробната инфекция може да се дължи и на микроорганизми, които се придвижват с кръвния поток от друга заразена част на тялото. Тя може да се дължи и на други дразнители и химикали, които обикновено са причина за алергиите. Симптомите се влошават при неправилно хранене.

Препоръчвано лечение: Веднага отидете на лекар, следвайте назначеното лечение и взимайте предписаните лекарства. Освен това вземайте големи дози някакъв природен антибиотик, например Пчелен прополис и Чесън, плюс витамините Е, С и Бета-каротин. Препоръчва се оставане на легло и включване на системи, ако проблемът се задълбочи. Най-добрата диагностика се прави с рентген на гърлото.

Предупреждение! Пневмонията може да доведе до опасни последици и да засегне сърцето и белите дробове. Не умувайте, а веднага се консултирайте с вашия лекар и следвайте неговите препоръки.

Препоръчвани витамини и минерали:

(Дневен прием с храната)

Витамини
– A – 25 000 IU или Бета-каротин – 12 мг.; В комплекс – 300 мг; С – 360  до 1 000 мг., Е – 800 IU.

Минерали
– Мултиминерали; Цинк – 50 мг.; Германий – 200 мг.,

Полезни елементи: Биофлавоноиди, Ко-ензим Q10, Хлорофил (зародиш), Аминокиселини: L – Carnitine и L-Cysteine.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни:

Важни добавки:

1. Пчелен прополис, природен антибиотик, убива бактериите и вирусите, укрепва имунната система: 3 до 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
2. Витамин-С, мощен антиоксидант, укрепва имунната система: 4 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
3. Licorice + Chinese Lycium, много ефикасни в борбата с кашлицата, възпаленията, стимулират образуването на антитела и имунната система: 2 до 3 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).
4. Бета-каротин с витамин Е, антиоксидант, подпомага съпротивата срещу инфекциите, съхранява и възстановява телесната тъкан, подобрява кръвообращението, защитава белите дробове: 2 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).
Допълнителна помощ
5. Чесън, природен антибиотик, убива бактериите и вирусите, предпазва белите дробове, не позволява образуването на кръвни съсиреци и ги разтваря: 6 капсули на ден (по 2 капсули с храната).