Псориазис

2
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

Псориазисът е заболяване, което кара клетките на кожата да се възпроизвеждат всеки ден, вместо на всеки 21 дни, а това води до силно лющене. Той не е заразен.

Симптоми: зачервяване на дадени части на тялото и люспи с перлен цвят (бледо-сивкав със синкави оттенъци), които постоянно се лющят, възпаление, а понякога и кървене. Появява се най-често по лактите, коленете, ръцете, китките, краката, гръдния кош, корема, слабините, шията (врата) и ушите. Ноктите на ръцете и краката губят блясък и стават твърди и чупливи.

Причината не е известна, но се знае, че е налице силно психосоматично влияние, защото проблемът се засилва при нервност и стрес. Недостигът на полиненаситени мастни киселини в организма, като Омега-3, има връзка с този проблем.

Правилното възпроизводство на клетките се дължи на баланса, който трябва да съществува между 2 субстанции, наречени циклични AMP и GMP. Когато този баланс се наруши, производството на кожни клетки излиза извън контрол и води до появата на псориазис.

Неправилното усвояване на протеините, което причинява гниене и поява на бактерии, води до образуване на една токсична аминокиселина (Poliamine), нарушаваща този баланс. Витамин А или Бета-каротинът възпрепятстват образуването на тази токсична субстанция и помагат за предпазване от псориазис.

Препоръчвано лечение: Д-р Мъри Пизорно препоръчва цялостна детоксикация на организма, тъй като в него се намират значително количество токсини и бактерии, които могат да предизвикат появата на псориазис. Токсините увеличават количеството на цикличната субстанция GMP, нарушавайки баланса й с АМР, което води до усилено производство на клетки. Недостигът на растителни влакна в храната, помага за натрупването на токсини в червата. Неправилното функциониране на черния дроб, също провокира псориазиса, тъй като една от основните му функции е да филтрира токсините и бактериите. Когато тази му функция отслабне, токсините навлизат в червата и съдействат за образуването на полиамин, който води до дисбаланс между субстанциите AMP и GMP и резултатът отново е прекалено производство на кожни клетки. Повишената консумация на алкохол значително усилва псориазиса. Това се дължи главно на негативното влияние на алкохола върху черния дроб, затова хората, страдащи от псориазис , трябва незабавно да прекратят консумацията му.

Значително подобрение се наблюдава при ежедневна употреба на Алое Вера крем с прополис. Излагайте кожата на слънце всеки ден за около 10 минути. Проблемът се задълбочава, когато е налице стрес и значително намалява, когато човек е спокоен и релаксиран.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни.

Важни добавки:
1. Омега – 3; съдържа полиненаситени мастни киселини, EPA, GLA, Омега – 6, 9, необходими за облекчаване на псориазиса:
3 таблетки на ден (по 1 таблетка преди хранене)
2. Бета-каротин с витамин Е; мощен антиоксидант, подпомага съпротивата срещу инфекциите, съхранява и възстановява телесната тъкан: 3 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).
3. Алое Вера Джели или Алое Вера крем с прополис; помага срещу възпаления, регенерира клетките: използвайте всеки ден за временно облекчение.

Допълнителна помощ:
4. Пчелно млечице; съдържа витамини В – комплекс, предпазва от нервност и стрес: 3 таблетки на ден (по 1таблетка под езика, 20 минути преди хранене).
5. Витамин – С; мощен антиоксидант, укрепва имунната система: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
6. Увеличете консумацията на растителни влакна, тъй като липсата или недостигът им води до натрупване на токсини в червата: всеки ден.

Препоръчвани витамини и минерали.

Витамини
А – 20 000 IU или Бета-каротин – 12мг., В-комплекс – 350мг, В1 – 100мг., В5 – 100мг., В6 – 30мг., В12 – 100микрограма, С – 200мг., D – 600 IU, E – 600 IU.

Минерали
Йод – 200 микрограма, Цинк – 50мг.

Полезни елементи: Лецитин.