Най-красивите стадиони и спортни центрове в света – тема за Светът – Idi.bg

66
Добави коментар
tao
tao

Всеки един уважаващ се спортен отбор трябва да тренира на красив стадион. Понякога  стадионът може да се превърне в нещо повече от обикновено място – в истинска забележителност. Тук ще видите едни от красивите стадиони и спортни центрове в света.

Пекински национален център по водни спортове

Пекински национален център по водни спортове, наричан още “Водния куб“, е спортно съоръжение, построено за летните олимпийски игри през 2008 година в Пекин.

Национален гимнастически салон Yoyogi

Национален гимнастически салон Yoyogi се намира в парк  Yoyogi, Токио, Япония. Известен е с нетрадиционния си покривен дизайн. Съоръжението може да събере около 13, 291 души и най-често се използва като терен за игра на хокей и баскетбол.

Национален стадион в Пекин

Националният стадион , известен още като “Птичето гнездо“, е стадион в Пекин, Китай. Построен е през 2008 година и там са се състояли летните олимпийски и параолимпийски игри. Разположен е в  Olympic Green. Паричната му стойност възлиза на  423 милиона долара и е най-голямата стоманена конструкция в света.

Олимпийски стадион Мюнхен

Този олимпийски стадион се намира в Мюнхен, Германия. Построен е като главно място за осъществяването  на летните олимпийски игри през 1972 година. С  капацитета си  от 80000 места, стадионът е домакин на много футболни мачове, включително и на финала за Световната купа през 1974 година, на Еврофинала през 1988 година и на Европейското първенство по футбол през 1979, 1993 и 1997 година.

Nou Mestella

Nou Mestalla  е футболен стадион, който е в процес на изграждане във Валенсия. Той ще има капацитет от  75,000места. Ценовата му стойност възлиза между 250 и 300 милиона евро. Теренът ще има футуристичен екстериор, армиран в алуминий и дървен интериор.

Стадион Qi Zhong Qi Zhong е спортен стадион  в Шанхай. Има стоманен покрив с осем плъзгащи се части във формата на листа и прилича на разцъфнала магнолия – цветето-символ на Шанхай. Покривът дава възможност използване на вътрешната и външна част на стадиона за тенис срещи.

Алианц Арена

Алианц Арена е футболен стадион, намиращ се в северната част на Мюнхен, Германия. Стадионът свети в червено, когато “Байерн“  играят, в синьо, когато са домакинските мачове на “Мюнхен 1860“ и в бяло, когато се играят мачовете на националния отбор на Германия.

Яс Марина

Яс Марина е мястото, където се провежда Гран При на Абу Даби. Тя е втората писта, на която се провежда състезание от Формула 1 в Близкия изток, като първата е в Бахрейн.

Стадион Oita

Oita е многофункционален стадион в град Оита, Япония. Използва се предимно за футболни срещи. Конструиран е по дизайнерски проект на архитекта  Kisho Kurokawa.

Олимпийски стадион

Олимпийският стадион е многофункционален стадион в Квебек, Канада и построен като главно място за осъществяването на   летните олимпийски игри през 1976 година. В момента той служи като 56 040-местно многофункционално съоръжение за организиране на специални събития като концерти и търговски изложения.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 5077 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност