Номинираха Корнелия Нинова за президент

1
Добави коментар
arbalet
arbalet

Хапливата депутатка от БСП Корнелия Нинова, която често влиза в словесни двубои с премиера Борисов, е издигната за кандидат-президент от младежката организация за БСП в Благоевград, съобщи местният в. „Струма“.

Освен Нинова, младите леви са номинирали и кмета на Благоевград Костадин Паскалев и бившия депутат от Кюстендил Иво Атанасов, сега съветник на президента Първанов. Паскалев обаче бе категоричен неотдавна, че няма да се кандидатира нито за президент, нито за депутат, пише АСН.

Нинова е третата кандидатура, издигната в средите на социалистите, след Георги Близнашки и Стефан Данаилов. В средите на червените обаче се говори, че е много възможно те да подкрепят непартийна кандидатура, за да постигнат основната си цел – ГЕРБ да не спечели президентския пост.

За последно Нинова блесна в края на миналата седмица, когато атакува премиера Борисов заявявайки, че Народното събрание не е стадионът в Банкя, където Борисов може да яде филия с мас. Премиерът пък репликира, че е имал бедно детство и се е налагало да яде това.

„Помните ли как преди време ми се обадихте и ми казахте: защо не се разберем кат’ мъже? Аз ви предлагам – защо сега не излезем навън, да се разберем кат’ мъже, да се върнем в залата и да отдадем на хората в парламента нужното уважение”, предизвика Нинова премиера. Той обаче не отговори нищо, прекръсти се и с усмивка на уста напусна залата.