Архив

1
Добави коментар
ritons_fan
ritons_fan

Катя и Здравко обичат предизвикателствата

Те са дует Ритон и нямат нужда от представяне. Повече от тридесет години са заедно на сцената и в живота. В Google излизат повече от 50 страници за тях. А колко много се е писало за Ритон преди Google, никой не знае. Те дотолкова популяризираха това име, защото има мебели, заведения, хотели, мъжки ризи, награди Ритон и кой знае още какво, което не знаем. Истината е, че те са уникални и неповторими. Най-добрият и най-щастливият дует на България! Какви сте искали да станете, когато сте били ученици? З: Аз още от малък исках да бъда музикант, а като съвсем малък в детската градина – да бъда войник. Дълго време свирех на акордеон. Е, понякога заради футбола съм бягал от уроци и моите родители ме питаха, за да разберат дали наистина ходя, до кой урок съм стигнал. Тогава ми беше най-трудно да излъжа. К: Аз дълго време се раздвоявах между волейбола и музиката. Във волейбола бях нападателка и понеже не пораснах много, стигнах само до 1.70 м, трябваше да заиграя като разпределител. Но аз не можех да си представя да съм друго, освен нападател…/смее се/. Затова и се отказах от спорта и избрах моята по-голяма любов – музиката. Още повече, че от малка паралелно ходех на уроци по музика и свирех на пиано. Какво правите, когато не сте на работа? З: Ние постоянно сме на работа. След всяко участие  правим анализ, споровете ни са свързани пак с работа. Сцената е нещо уникално, там нищо не се повтаря. Като видим нещо по телевизията, което друг колега е измислил и е направил, и много ни хареса, си казваме – защо ние не го направихме първи. Обратно, ако някъде сме забелязали грешки при колеги, гледаме да не ги допускаме.

Как изглежда за вас идеалната почивка ? К: За мен почивка е да стоя вкъщи, да не звъни телефонът, да не ми е напрегнато, да нямам нещо спешно, което трябва да се свърши. Казват, че ако искаш да си починеш, трябва да отидеш някъде максимално далече, далече от познати, телефони и интернет. З: За мен също това е почивка. Когато съм вкъщи, казвам му мързелуване, но правя винаги някакви дребни неща, които ми доставят удоволствие: сърфирам в интернет, гледам нашия профил във фейсбук, отговарям на феновете, занимавам се дори  с неща, които ме натоварват физически и така релаксирам. А какво  е за вас  любовта? Съществува ли и след брака? К: Любовта започва по един начин и с времето се трансформира в друг вид любов. З: Чакай, чакай, как така се трансформира?! Или  еволюира, или умира! За да го има семейството, любовта еволюира през годините. И тъй като тя е най-крехкото от най-желаните неща, за да е жива, са нужни взаимно уважение, разбирателство и разумният  компромис, разбира се! К: Да, любов има между двама, когато те са успели да запазят уважението помежду си, да гледат в една посока, да разчитат един на друг. З: Поетът Димитър Ценов, който написа текста към песента ни „Прегърни ме”, въздигна любовта, използвайки думичката обич в стихотворението.Така е и в реалния живот – когато има обич, пространството е наситено с любов! К: Страстта няма как да е същата като първата година, но ако няма любов между двама души, няма как да са заедно. З: Страстта, оттам се започва, от процеса на опознаването. За мен  семейството е един организъм, а страстта е един от факторите за съществуването му. К: Ако двама души започнат да си изневеряват, значи любовта си е отишла!

Известни сте.  Когато ви спират по улиците, какво ви питат? К: Спират ни и казват, че ни обичат, харесват и още такива хубави неща. Това страшно много ни зарежда и е много хубаво!

Знам, че сте големи кулинари. Опитвала съм вашите вкусотии. Когато сте сами вкъщи, кой готви? К: Вкъщи готвя основно аз. Здравко понякога, но докато той обича всичко с много месо, сосчета, запръжчици и мноооого мазнини, аз обичам зеленчуци и постни храни.

Имате много приятели. С кого от известните звезди най-често се събирате? К: Най-близки от шоубизнеса са ни Мишо и Кристина Белчеви. З: Другите да не се сърдят – и с тях ще започнем да се срещаме по-често! /Смее се./

Кате, ти какъв тип мъже харесваш? К: Обичам мъжът да е интелигентен, галантен, влюбен, джентълмен, нежен и внимателен и да ме носи на ръце…макар че съм малко тежичка… З:Леле, какъв съм бил…/смее се/.

А ти, Здравко, какви жени харесваш? З: Чужди / смее се/. Лошото е, че някой ще го възприеме директно, но да се надяваме, че читателите на списание „Мери” имат нужното чувство за хумор /смее се/. Истината е, че харесвам женствени жени. Има страшни красавици, които не „ухаят” на жена. И обратно, когато усетя женственото „ухание”, то излъчва нещо, има вибрации във въздуха…Трудно е за обяснение, също като любовта и щастието.

Кате, какво може да те привлича в погледа на един мъж? К: Погледът на мъжа ме привлича, ако прочета желание, това е.

Какво прави жената сексапилна според вас? З: Трябва да е естествена – и като държание, и като външност, затова Катя ми хареса! К: Сексапила или го имаш, или не! Той е като харизмата! З: Срещаш жена, не е красавица, но усещаш, че излъчва топлина, положителна енергия, и  обратно – срещаш много красива жена, която студенее и просто нищо не излъчва…няма я!!!

Кое е най-скандалното нещо, което сте чели за себе си? К: Ако упоменем една простотия, друга простотия ще се „разсърди”. Аз се забавлявам, защото толкова много глупости и измислици сме чели за нас, че като „писатели фантасти” авторите им спокойно могат да съперничат на Станислав Лем и Любен Дилов-баща /смее се/.

А има ли нещо, което искате да кажете на нашите читатели, което те не знаят за вас? Много сме разказвали за себе си и в творчески, и в личен план през  годините, но ако някой зададе конкретен въпрос, ние ще отговорим с удоволствие.

Кое е следващото ви предизвикателство? З: То не е едно! В динамичното ни време, изобилстващо от информация, предизвикателствата са безброй и човек понякога се обърква с приоритетите! Важна е самооценката на възможностите ти, преди да се впуснеш! К: Да, например като начало може да бъде нов хит, нов видео-клип, пореден концерт или турне. Днес е много важно, но и трудно  да се направи нещо различно и оригинално при наличието на толкова много изпълнители на малкия ни пазар.  З: Бълват се безброй песни, заливащи ефира, които никой не харесва. Налагат ги хора с комплекси, които явно не разбират от музика или по-вероятно работят в името на една друга музикална индустрия. Има разлика от това, което тиражират електронните медии, и това, което харесва публиката. К: Далеч съм от мисълта, че ние (нашето поколение) трябва да сме единствените изпълнители. Сред новите имена в българската поп музика има брилянтни певци и именно те трябва да са в основата на репертоарната политика на радиата, но не и да се зачертава т.н. поколение – класика, както се случва в последните години! З: По принцип радиата у нас са огромни длъжници на българската музика. Според официалната статистика 80 % от излъчваната музика е чуждоезична. А относно тъй наречените „национални”… Според излъчваната музика те могат да влязат в книгата на Гинес като най-ненационалните в света!!!