Старчески петна

3
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

Тъмнокафяви петна, главно по кожата на възрастните хора.

Причини: Тези петна се появяват поради натрупването на отпадъчни вещества, дължащо се на високото производство на свободни радикали в кожата. Когато нивото на токсините в телесната тъкан е високо, това личи по петната, които се появяват върху един от най-важните органи за детоксикация – кожата.

Препоръчвано лечение: Много е важно кожата да се изчетква поне един път седмично с четка с естествен косъм. През кожата от тялото се отстраняват повече от 1 паунд (1 р = 453,6 г) пот, пикочна киселина, мъртви клетки и токсини. Ако това не става,  здравата кожа се уврежда. От друга страна, се препоръчва вземането на витамините А, В-комплекс, В5 или пантотенова киселина, D и Е, както и калций и магнезий. Киселото мляко подпомага храносмилането и производството на витамини от В групата. Препоръчва се също да се вземат Ginseng и Gotu kola.

Не се излагайте продължително време на слънце и подлагайте черния дроб на детоксикация с Алое Вера и/или корени от глухарче.

Добре е да се прави пилинг с АХК или Retin-A, тъй като това помага за отстраняване на мъртвите клетки и заменянето им с нови такива.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни.

Важни добавки:
1. Алое Вера сок, природен антибиотик против възпаления, облекчава болката, подобрява кръвообращението, укрепва стените на капилярите: 4 унции на ден (по 2 унции преди хранене; 1 у = 28,3 или 31,1 мл.л.).

2. Бета-каротин + витамин Е + селен, антиоксидант; антикоагулант; разширява кръвоносните съдове; подобрява кръвообращението; укрепва стените на капилярите; предпазва от и разтваря кръвните съсиреци: 2 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).

3 Aloe Scrub (пилинг) или Exfoliating Cleanser (почистващ лосион) против възпаления; запазват и възстановяват телесната тъкан: изтърквайте хубаво кожата най-малко веднъж седмично.

4. Препоръчва се постене 1 до 3 дни.

Полезни елементи: Ginseng, Gotu kola, Retin-A, глухарче.

Препоръчвани витамини и минерали.

Витамини:
А – 10,000 IU или Бета-каротин – 12 мг.; В-комплекс – 200 мг.; В5 – 100 мг.; D – 600 мг.; Е – 400 IU.

Минерали:
Калций – 1,000 мг, Магнезий – 400 мг.