Болести по стъпалата на краката – описание на видовете

1
Добави коментар
woodmonster
woodmonster

A. Athlete`s Foot (Fungus)  – Микоза (гъбички)
Б. Fungus on Nails – Гъбички по ноктите
B. Callous and Hardened skin – Загрубяла и втвърдена кожа

А. Микоза: микроскопични гъбички във и около пръстите на краката (mycosis).
Изразява се във възпаление, подуване, треска и силен сърбеж в пръстите на краката. Това заболяване е заразно, затова се препоръчва да се вземат предпазни мерки.

Причини: Контакт със заразена вода или с друго лице.

Препоръчвано лечение, освен ежедневна хигиена:
Подсушавайте стъпалата добре и ги мажете с крем, съдържащ салицилова киселина и Алое Вера или Алое Вера крем с прополис. Пригответе си крем като стриете на прах няколко аспирина (аспиринът, както и кората на “ плачещата върба „, съдържат салицилова киселина) и ги смесете със същото количество Алое Вера Джели, гел или Алое Активатор.

Намажете инфектираното място с тази смес и покрийте с парче марля или бинт. Обуйте чорапи. Комбинацията от тези 2 елемента е идеална за борба с това заболяване. Правете го няколко дни, докато възпалението изчезне.

Друго лечение на микозата е втриването на смес, приготвена от равни количества хлебна сода и Алое Вера Джели (гел).
Попивайте добре влагата в стъпалата след баня и пръскайте пръстите на краката и обувките с хлебна сода или талк. Това ще помогне за абсорбирането на влагата и срещу неприятна миризма.

Б. Гъбички по ноктите
Това е разпространено болестно състояние, но трудно се лекува. Една от причините е, че фунгицидите трудно проникват през ноктите до кожата, където се крие коренът на проблема.

Алое Вера има способността да прониква в дълбочина, служи като средство  за транспортиране на други съставки и за унищожаване на гъбичките. Обикновено се комбинира с други активни съставки, за получаване на оптимални резултати. Алое Активатор в комбинация със салицилова киселина, приложен върху инфектираното място след баня, помага в лечението на гъбички по ноктите.

Препоръчвано лечение: Пригответе си крем, като стриете на прах няколко аспирина (аспиринът, както и кората на върбата, съдържат салицилова киселина) и смесете със същото количество Алое Активатор. Добавете няколко капки ацетон, което прави сместа по-течна и помага за по-доброто й проникване. Намажете инфектираното място, превържете с бинт (ивица плат) и сложете ръкавица, ако е на ръката. Лечението е продължително. Използвайте крема в продължение на минимум 1 месец.

Препоръчва се консумацията на кисело мляко всеки ден Lactic bacillus или  acidophylus унищожават гъбичката „Candida albicans“ , която може би е отговорна за появата на това заболяване.

В. Загрубяла и втвърдена кожа:
Загрубялата и втвърдена кожа (мазоли) на петите и други части на стъпалото се дължи на hyperkeratosis (кератинът е твърд материал, от който са изградени ноктите и космите) локализиран в дадено място, където кожата постоянно се травматизира. Kато пример можем да посочим мястото, където обувките трият дадената част от стъпалото.

Мазолите обикновено се появяват по пръстите или петите; може да се образува дълбок корен (калус). Мястото, където се натрупва един вид твърд кератинов материал, е лесно забележимо и силно болезнено.

Препоръчвано лечение: Отстранява се от педикюрист, но можете и сами да облекчите дискомфорта, като се опитате да размекнете кожата на петите или пръстите. За размекване на мазола, мажете със същия крем, описан в предишния случай. Салициловата киселина има способността да размеква кератина. След няколко дена редовно третиране, калусът или кожата ще омекне.

Салициловата киселина е органичен агент, който притежава кератоличен ефект / отстранява кератина /, при което втвърдените слоеве кожа падат.

След намазване със сместа, превържете мястото, обуйте чорап и я оставете да действа през нощта. Тя ще проникне в дълбочина и ще размекне мазола, след което се опитайте да го отстраните.
Същото може да се приложи и за отстраняване на калуси по ръцете и други части на тялото. Кремът размеква и нокти, които са много твърди, трудни за изрязване или изпиляване.

Друг размекващ агент е маслото от сладък бадем, което смесено с Алое Вера джели, прониква в дълбочина и размеква втвърдената кожа.
Салициловата киселина можете да закупите в аптеките. В чисто състояние тя е много силна и може да предизвика изгаряния. Използвайте я внимателно! Първо я разтворете със смес от вода и алкохол, а после с 10 % разтвор на Алое Вера.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни.

Важни добавки:
1. Алое Вера крем с прополис, природен антибиотик, убива бактериите, вирусите и паразитите: всеки ден.
2. Крем с Алое Вера джели или Алое Активатор и салицилова киселина: всеки ден.
3. Консумирайте всеки ден кисело мляко.

Допълнителна помощ:
4. Мехлем от Алое Вера джели или Алое Активатор и хлебна сода: всеки ден.
5. Пчелен прополис, природен антибиотик, укрепва имунната система: 3 до 6 таблетки на ден, после 4 таблетки (по 2 таблетки с храната).
6. Aloe First, срещу възпаления и гъбички по пръстите: всеки ден след баня до изчезване на симптомите.
7. Натривайте пръстите с чесън всеки ден (убива гъбичките).
8. Мехлем от Алое Вера, прополис и хлорофил срещу лоша миризма: всеки ден.