Опашка за курбан на плажа

2
Добави коментар
dejzi
dejzi

За осма поредна година от Движение „Гергьовден“ раздаваха курбан на плажа в Бургас. На крайбрежната алея отдалече се чуваха закачливите подмятания на Стефан Цинцарски, който с препасана жълта престилка подвикваше: „Хайде народе“, „Който разбира при нас се спира“, „Порция курбан е като опаковка трибестан“ (б.р.- трибестан е лекарствен продукт, който удължава ерекцията) и др.

Курбанът бил диетичен заради кризата, а в случай, че тя се задъбочи, за следващата година от „Гергьовден“ обещават да раздават само бульон. Но не уточниха дали ще е пилешки или телешки, нито от къде ще намерят разтворими кубчета бульон с аромат на агнешко.

Именникът Георги Маринчев лично забъркал курбана тази година и цяла нощ отпенвал казана, разказа вещо Цинцарски. Вкусната традиционна българска чорба се хареса на народа и някои донесоха буркани да си занесат вкъщи.

Този път курбанът се раздаваше съвместно от коалицията на местно ниво, в която влизат политическите структури на СДС и ДСБ. Разликите били минимални- вкусът на курбана, както и количеството, били същите, различавал се по броя на хората около казана.

 

{gallery}/galeria/kurban{/gallery}