Да отслабнем с айрян

1
Добави коментар

Айрянът е една от най-древните млечни напитки, появила се преди повече от петнадесет столетия.

Как се приготвя? Това е безалкохолна напитка, направена от краве кисело мляко, разредено с вода. Понякога се сервира посолена на вкус. Възможно е да се направи и с козе или овче мляко.

Полезните свойства на айряна:

Айрянът е лесно усвоима от организма напитка (белтъците се разпадат на по-прости съединения);
Влияе благоприятно на секретиращата функция на червата и стомаха;
Потиска гнилостната микрофлора в червата;
Подобрява работата на дихателните центрове, повишава притока на кислород в белите дробове;
Подобрява нервната система;
Притежава антибактериални свойства;
Утолява жаждата и ободрява;
Повишава имунитета на организма.

Айрянът в борбата с излишните килограми:

Достатъчно е да консумирате по 200 мл айрян на ден, за да потвърдите с лекота свойствата му. Той ще подпомогне храносмилателната ви система и белите дробове. Ако замените вечерята с айрян, това ще ви позволи да отслабнете и да задържите теглото си.

Поради своята нискокалоричност и хранителност, айрянът е активно средство за отслабване от древни времена. Айрянът съдържа много белтъци и малко мазнини, които се усвояват от организма. Употребявайте го в чист вид, използвайте го в коктейли, салати и супи – разнообразното меню ще ви осигури не само комфорт, но и „вкусно“ отслабване.

Разтоварващи дни с айрян

За желаещите да отслабнат бързо и най-важното вкусто и сито съветваме да си организират разтоварващи дни на айрян (1 до 3 дни). Резултатът: сигурни 1-2 кг.

Айрянът е доста по-вкусен от обикновеното кисело мляко, дори с минимална масленост той ще ви осигури ситост през целия ден. Това ще ви държи далеч от опустошаването на хладилника. Добавете му сол, краставички и го консумирайте през целия ден.

Отслабвайте вкусно и полезно .

Източник: www.sympaty.netСнимка: sxc.hu