Свежи интериори на детски стаи

17
Добави коментар
lucynda
lucynda

11.05.2011 г.

Ако се чудите как да освежите стаята на Вашето дете, ето няколко идеи, които ще Ви помогнат.

Детска стая за момичета

Малките момичета харесват много розовия цвят. Ако сте спрели избора си на розовите нюанси, то трябва да знаете едно – необходимо е да създадете в интериора цветови контраст, за да могат розовите тонове да изпъкнат. Например, поставете бели мебели в детската стая, килим в ярко розово и аксесоари в бледи розови тонове. Леките акценти на зелен цвят също могат да разведрят и освежат атмосферата в стаята.

Ако пространството в детската стая е ограничено, тогава можете да поставите легло на два етажа, което е практично и компактно. Конструкцията на  първия етаж само загражда определено пространство, което може да се използва за детски кът за игра, а на втория етаж е разположено самото легло, до което се стига с малка и кокетна стълбичка.

Детска стая за момчета

Както розовият цвят е предпочитан от малките момичета, така и синият е любим за малките момчета. В интериора на този тип детска стая също не трябва да се прекалява и да се насища дизайнът със сини тонове. Подходящо е да изберете два нюанса на синьо, които да съчетаете с красивия бял цвят, ободряващ погледа. Чудесен аксесоар са кошовете, направени от ракита, които подхождат цветово на дизайна, а освен това са и практични – можете да съхраните играчките на Вашето дете в тях. За да почувства детето Ви стаята като собствена, трябва да му създадете усещане за спокойствие, сигурност и уют. Добра идея е да декорирате стените с нарисувани от него картинки.

Можете да направите заедно с детето си моливник със спортни мотиви, който ще е чудесен и практичен аксесоар за момчешката стая. За проекта са Ви необходими следните материали: чаша за вода, изкуствена трева, двойнозалепващо се тиксо, шивашки метър и ножица, а за декоративната основа, която ще има вид на мини футболно игрище, ще Ви трябват: зелен картон и бял маркер. Изрежете от изкуствената трева парче, което да е с параметрите на чашата. С помощта на двойнозалепващото тиксо я залепете към чашата – и вече имате моливник. Върху бюрото можете да поставите зеления картон и да го разграфите с белия маркер като футболно игрище.

Детска стая за подрастващи

Този дизайн на стаята е подходящ за интериор на детска стая, ако детето Ви обича да спортува. Приветливата  цветова комбинация от сини и зелени тонове придава жизненост на атмосферата в стаята. Закачването на плакати на любими изпълнители, на спортни или филмови звезди е необходимо, за да може детето да се почувства специално, в кътче, отредено за него и любимите му вещи. Оригинална идея е да заложите на мебелите с  колелца, които се преместват лесно и бързо се освобождава пространство за игра в стаята. Спортните аксесоари са също важна част от декорацията на интериора в стаята.

Таванска стая за тийнейджъри

Малката таванска стая, приспособена като лично кътче, далеч от родителската стая, е идеалното място  за тийнейджърите. Тук те могат да се уединят на спокойствие, да водят безкрайни тайни разговори по телефона и да се занимават с любими дейности, без това е видимо за родителите им. За такъв тип детска стая са подходящи цветове като бежово, бяло, бледо розово, светлосиньо или зелено, които да могат да се съчетават хармонично помежду си. Можете да експериментирате с идеите си в  тийнейджърската стая – да поставите мебели на колела, дървен подиум, който да разделя стаята на две нива. Всички новости и странности са добре приети от борещите се за уникалност младежи.