Лимон срещу пролетна умора

73
Добави коментар

Лимон срещу пролетна умора

Според диетолозите е изключително полезно да изпивате всяка сутрин половин час преди закуска по половин чаша прясно изцеден лимонов сок, разреден с малко вода.

Той ще ви подейства тонизиращо и мигновено ще изгони пролетната умора, която е особено актуална през настоящия месец.

Освен това сокът от лимон ще регулира обмяната на веществата и така без усилия ще се освободите от излишните килограми. Изисква се единствено да се постоянни и да не пропускате процедурата.

Приготвяйте сока сами и го пийте веднага след това. Ето и една тънкост, за да получите изцедите плодовете добре. поставете половината от лимона в чаша, с отрязаната част към дъното й и го залейте с гореща вода за 1-2 минути. После изцедете сока с лъжичка или обикновена изстисквачка за цитруси. Подсладете го с мед и го изпийте бавно, на малки глътки.

В лимоновия сок се запазват всички витамини и микроелементи. Освен това той сваля нивото на лошия холестерол. По този начин освен всичко друго, ще прочистите организма си от натрупаните токсини и ще повлияете добре на черния си дроб.

Чашката лимонов сок ще ви зареди с витамини C, A, B, B2, P, фитонциди, калий и други.

След като изстискате сока, не хвърляйте корите на лимона. Нарежете ги на 2-3 парченца и изтъркайте с тях зъбите си, за да блеснат. Не го правете всеки ден, защото рискувате да развалите емайла им.

Пресните лимонови кори могат да намерят и друго приложение. Изтриете с тях лицето преди лягане, като по този начин хем ще го почистите, хем ще го освежите.

Изчакайте няколко минути, измийте и нанесете нощния крем. Правете го два пъти седмично, но не повече, защото може да пресушите кожата на лицето.

източник gotvach.bg

Коментари