Цироза – възпаление на черния дроб

2
Добави коментар

Цирозата е дегенеративен процес, който причинява възпаление и остаряване на клетките в черния дроб.

Основните симптоми са: температура, лошо храносмилане и запек или диария, жълтеница (заболяване на черния дроб, при което кожата пожълтява), асцит (натрупване на голямо количество течност в коремната кухина). Последващите проблеми включват анемия, възпаление на черния дроб и проблеми със жлъчния мехур.

Основната причина за цирозата е прекалената консумация на алкохол, въпреки че тя може да се причини и от хепатит или неправилно хранене.

Препоръчвано лечение: включва консумацията на големи количества растителни протеини (избягвайте всякакви животински протеини), които ще послужат за заздравяване на увредените тъкани, в добавка витамини В-комплекс (има ги в Пчелното млечице), особено В1 и витамините С, D и К.

Започнете диета с високо съдържание на калории и въглехидрати, която ще подпомогне регенерацията на увредените клетки.

Ако кожата Ви е пожълтяла, намалете консумацията на храни, съдържащи витамините А, Е, D и К.
Избягвайте прясното мляко, яйцата, свинското месо и ядките, тъй като те могат да затруднят работата на черния дроб. Ако черният Ви дроб е възпален, не консумирайте мазни храни, масло, маргарин, прясно мляко и сирене, както и кафе, сол, пипер и не взимайте стимуланти.
Предупреждение! Не консумирайте мазнини, рибено масло, даже и такова от риба треска, не взимайте витамин А в големи количества и никога не пийте алкохол.

ЧЕРЕН ДРОБ

Черният дроб е най-голямата жлеза в тялото, както и единственият орган, който може да се регенерира, ако бъде отстранена част  от него.

Функциите му са следните:
1.Производство на жлъчка, която се натрупва в жлъчния мехур (крушoвидна мускулна торбичка под черния дроб). Жлъчката е необходима за разграждането на мазнините и превръщането им в малки мехурчета, които по-късно се абсорбират.
2.Помага на жлъчката да абсорбира витамините А, D, Е и К и калция.
3.Натрупва излишните количества витамини А, В12 и D за бъдеща употреба
4.Помага в синтеза на мастни киселини и захари, както и в производството на холестерол и в окисляването на мазнините, за да се произведе енергия.
Преработва мазнината от храните, която организмът не използва; мазни черво се натрупват много токсини, които могат да преминат в черния дроб и бъбреците.
5.Д-р Джеймс Ф. Балч в книгата си  „Prescription for Nutriti на, която по-късно се пренася чрез кръвта и се натрупва като телесна мазнина (в стомаха и на други места).
6.Заедно с бъбреците детоксицира тялото.
7.Контролира кръвната захар, въздействайки на хормона Тироксин, отговарящ за клетъчния метаболизъм.
8.Преобразува излишната захар в организма в гликоген (гликоза) и я складира, за да бъде отново превърната в захар, когато се нуждаем от енергия.

Детоксикация:

Постене в продължение на 3 последователни дни с консумация само на сок от портокал или грозде, към който може да се добави Алое Вера сок, известен със способността си да детоксицира.

Препоръчва се също промиване на дебелото черво и на останалите черва с клизма на кофеинова основа (Вижте този метод в „Детоксикация на черния дроб и бъбреците“).

Можете да си правите също клизма с вода и малко лимонов сок 2 пъти седмично. В дебелото onal Healing“ препоръчва висока консумация на Алое Вера, заради способността му да почиства тялото от токсини, както и на 8-10 чаши вода на ден. Той препоръчва също да не се пие алкохол, да не се консумира рафинирана захар и бяло брашно, както и пържени храни.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни.

Важни добавки:
1. Алое Вера нектар, за предпочитане заедно с билков чай през целия ден: 3 до 6 унции на ден (по 2 унции преди хранене: 1 у = 28,3 или 31,1 мл).
2. Schizandra + (Ginkgо), много полезна за черния дроб: 2 до 3 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
3. Хранителен шейк, съдържа мултивитамини, мултиминерали, растителни протеини, аминокиселини, растителни влакна и др.: 1 път на ден (заместете с него 1 хранене).
4. Licorice, за детоксикация на кръвта и черния дроб, помага срещу възпаления: 2 до 3 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).

Допълнителна помощ:
5. Пчелен полен, съдържа витамини, минерали, ензими и аминокиселини: 3 до 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
6. Мултиминерали, необходими за правилния строеж и функциониране на тялото: 4 до 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
7. Чесън, мощен природен антибиотик, укрепва имунната система: 3 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).
8. Пчелно млечице, съдържа витамини В-комплекс: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка, 20 минути преди хранене).
9. Витамин-С, мощен антиоксидант, укрепва имунната система: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
10. Бета-каротин с витамин Е, антиоксидант (вит. Е е антикоагулант, разширява кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението): 2 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).