Защо това е важно

110
Добави коментар
bedrovivan
bedrovivan

Защо това е важно

Публикувано от Ivan Bedrov на 25 май 2011 в категория статии | 16 коментарa

Пети ден нормалните хора в България не могат да проумеят какво и защо се случи в слънчевия петъчен ден в сърцето на София, на метри от сградите на властта. И защо няколко десетки млади хора нападнаха няколко десетки други хора, чието единствено прегрешение беше, че са различни. Пети ден ръководителите на държавните институции не дават знак, че осъзнават какво точно е станало и каква точно е тяхната роля. МВР и прокуратурата само маркират случая, министър-председателят успокоява, че нищо страшно не е станало. А всъщност липсата на адекватна реакция е по-страшна от самия случай.

А ето какво стана: група маргинализирани търговци на влияние посегнаха на нашата България. На хората като вас, които всеки ден се изправяте срещу безразличието и апатията и доказвате с денонощен труд, че успехът е възможен дори и тук. На хора като нас, които спазваме правилата и въпреки заобикалящата ни гнилост всеки ден не отстъпваме от задължението си да доставяме важната информация. Заедно с вас, нашите читатели, искаме да живеем в страна, в която хората са свободни да бъдат каквито искат, да печелят колкото и от каквото искат и в която инициативните, находчивите и работливите успяват.

Маргинализираните търговци на влияние искат страна от бедни и несвободни хора, които лесно да притискат и да манипулират. Затова грозната сцена от петък може и да не остане единствена – на тях им трябват страх и омраза, които да разделят хората, а в това време те да прехвърлят влияние, да разпределят порции и никой да не им търси отговорност.

Този път не познаха. Нормалните хора няма да позволят играта им да успее. Ако днес не се изправим срещу това, утре ще дойдат да ви търсят отговорност защо сте назначили във фирмата си хора с по-различни имена, с по-тъмна кожа или просто малко по-високи от Волен Сидеров. Ако днес не се изправим срещу това, утре може да атакуват офиса ви, защото имате партньори от Китай, карате неевропейска кола или пък си позволявате да продавате турски домати във вашия супермаркет.

Днес е време повече хора да осъзнаят, че там, където няма свобода, и там, където хората не се радват на равни права, там няма честно спечелено и трайно богатство. Да, някой ще спечели за известно време, може дори да си купи благоразположението на самозабравилите се търговци на влияние… До момента, в който Волен Сидеров се сети, че всъщност отдавна е обещал да национализира точно вашия бизнес. Ето затова е важно нормалните хора да реагират и да изхвърлят на боклука тези самозабравили се търговци на влияние. И то днес. Защото дори на вас да не ви пука за тях, на тях им пука за вас и за тях е крайно неприемливо да сте успешни и независими.

коментар от в.Пари

снимка: Боби Тошев