Барселона – Манчестър Юнайтед | Шампионска Лига | Финал | Събота | 21:45

2
Добави коментар

Дойде време и за финалът на най-атрактивното клубно първенство, което до голяма степен ще сложи и краят на сезона.

Нека първо да отбележа, че за среща като тази можете да изчетете хиляди ревюта, анализи, прогнози, статистики и какво ли още не при това, ще прочетете хиляди мнения, десетки аргументи за всеки един отбор да спечели, всяка възможна прогноза и т.н. Факт е, че такъв мач има много мнения и тук ще дам своето – моето лично мнение за такива прогнози е важното не да убедиш читателя, а да представиш обективен анализ от своята гледна точка, а дали той ще се съгласи или успори е негово решение.

Мач като този винаги е много напрегнат поради много причини – залогът е изключително важната купа и за двата отбора, напрежението е голямо, милини хора ще гледат към тези 22ма на терена и най-вероятно от големият респект един към друг и големият залог има голяма вероятност да видим един много близък, предпазлив и труден мач за тези състави.

Но аз ще трябва да дам своят вот за испанците в тази среща и накратко ще се опитам да се аргументирам. Първо нека отбележа, че за мен далеч по-добре представилият се този сезон е отборът на Барселона. Този отбор просто блестя много пъти през годината и много често бе класи над съперника си. Отборът изпиваше затруднения в определени срещи и бяха подпомогнати на моменти от съдии, но е факт, че са на финал и то заслужено.

Юнайтед също направи страхотен сезон, но за мен той не бе на нивото на Барса. Червените Дяволи бяха безупречни у дома и това бе голяма част от силата им. Далеч от Олд Трафорд обаче отборът често изпитваше проблеми. Всъщност Гуардиола в интервю заяви, че Юнайтед са страхотен отбор, точно защото са отбор – “Фъргюсън направи цели 8 промени в отбора си и пак победи Шалке с 4 – 1 – това аз не мога да направя с моят отбор”. Прекрасно определение за червените през този сезон – освен отличните домакински игри, Фъргюсън наистина разполага с истински “отбор” и дълга скамейка и що се отнася до голяма пореди от мачове те се представят много добре.

Но проблемът е, че тук всичко ще се реши само в една среща. При това няма да е на Олд Трафорд, което ще е допълнителен проблем за тях. Факт, че ще се чувстват повече у дома, отколкото Барселона, но все пак ще са далеч от дома.

Според много хора най-големият шанс, показано то историята, да бъде спрян отборът на Барса, и най-вече техният стил на игра да бъде неутрализиран, е чрез компактна игра и неутрализиране на определени играчи. Факт е, че да неутрализираш само Меси, Шави или Иниеста далеч не е достатъчно за да неутрализираш целият отбор – отдели достатъчно енергия и играчи за да спреш Меси и тогава Шави и Иниеста ще диктуват събития и т.н. Досега отбори като Челси и Интер успяваха да неутрализират ефективно Барса и това беше с компактна защита, която се придвиждаше по играта на Барселона, както и изолация не само на един играч на няколко ключови.

Трябва да призная, че не виждам как Юнайтед ще успее да постигне това. Фъргюсън може да опита да приложи добра преса, но само тя няма да е достатъчна. Не виждам как играчи като Флетчър, Карик, Скоулс, Парк ще успеят да се справят в момента с Каталунците – това, кеото показаха тези играчи този сезон не считам, че е достатъчно за да се справят със задача тук. А ако не успеят да неутрализират центъра на Барса, Юнайтед ще страдат.

Може би единственият шанс на Юнатед тук е скорострелни контраатаки начело с бързоногият Чичарито. Пике много често не бе на необходимото ниво този сезон и може би Юнайтед ще има своите минути, така както бе преди 2 години. Тогава Червените Дяволи имаха своите 10 минути, но не успяха да реализират гол – ако в този мач успеят да си извоюват отново тези минути доминация и отбележат, това може би да бъде едиственият им шанс за победа в редовното време.

Наред с Пике, Вия също не се представя на необходимото ниво в последно време, но за сметка на това Педро е в отлична форма в момента. Дали Меси ще блесне с индивидуални изяви или Барселона ще доминира отборно няма да има значение, но определено давам предиството на тях. Видич-Ван дер Сар-Фърдинанд се представят отлично този сезон, но тук ще бъдат постави на ултимативен тест, при това далеч от дома.

Оставам залозите средни, тъй като в такива мачове много често можем да очакваме всичко и много често сме го ставали свидетели на точно такива мачове.

Прогноза

Барселона -0.5 при 2.00 коефициент от Bet365 с 5/10 единици залог

Познат

Tweet

2 Коментара за “Барселона – Манчестър Юнайтед | Шампионска Лига | Финал | Събота | 21:45”

Свързани статии :
Няма нищо свързано с темата