Интериори в нежен бял цвят

16
Добави коментар

Интериори в нежен бял цвят

03.06.2011 г.

Белият цвят поражда асоциация на спокойствие, мир, нежност и чистота. Ако сте негови почитатели, ето няколко интериора в бяло.

Мебели от масивно дърво, боядисани в бяло

Трапезарията е подчинена изцяло на белите тонове и бледосивите нюанси. Стените и подът са покрити с плочки. Масата и столовете са от масивен дървен материал и са боядисани в бяло. Нежните тонове придават на интериора светъл облик и създават спокойна атмосфера в трапезарията.

Антре в стил шаби чик

Обзавеждането в антрето е оригинален микс, който съчетава дизайна на нови и стари вещи. Снежнобелите стени на помещението се открояват от нюансите на кремаво белия стол, разположен върху закачалките. Ефектният акцент в антрето представлява импровизирана поставка за книги, която освен практическа насоченост, има и декоративна функция.

Комбинация на бели и сиви нюанси

Белият цвят, в който е  обзавеждането в този интериор, е в лек контраст, който не дразни погледа, с боядисаната в бледосив цвят стена. Силен акцент се поставя от бялата дървена пейка в густавиански стил и разположените над нея декоративни стенни лампи.

Цветни акценти върху бял фон

Белият цвят навява усещането за спокойствие и чистота, но не бива да се прекалява с него, особено що се отнася до интериорен дизайн. Интериор, обзаведен изяло в бяло, става безличен. Затова е необходимо да се прибавят цветни акценти, които да накарат белите тонове да изпъкнат. Това може да се постигне чрез поставянето на разноцветни декоративни възглавници върху дивана, украсяване на стените с картини и боядисване на пода в тъмни нюанси.

Класическа комбинация – черно и бяло

Цветовата комбинация от черни и бели тонове е класическа. Използвайки ги в интериора,   тяхното съчетание създава визуална илюзия за подреденост и организираност  в помещението. Ако към тази комбинация се прибавят и леки сиви акценти,  контрастът няма да е толкова ярък, а тоновете ще се сливат плавно един с друг.

Съчетание на светла дървесина, естествен камък и бели тонове

Спалнята е обзаведена в рустикален сил, като за дизайна на интериора са използвани меки тонове – бели, кремави, бежови и цветовете на дървесина. Чрез тяхното перфектно съчетание атмосферата в стаята е приятна и спокойна. Подът е покрит изцяло с плочки от естествен камък, таванът е декориран с греди, направени от светъл дървен материал, който е в унисон с дървения материал, от който са изработени комодът и дървените капаци на прозорците.

Моменти за отдих

Топлите тонове на кожата и дървесината  хармонично се съчетават с белия цвят. Великолепното кресло, което обещава моменти на пълен отдих и комфорт, е изработено от дъбов материал, а дамаската му  – от кафява естествена кожа.

Източник: schoener-wohnen.de
Посещения: 2587