Summer Night: Миланово (Осиково). Една разходка по покрива на планината–снимкиSummer Night in August

7
Добави коментар

Когато мислим за почивка сякаш преди всичко останало ни изскача море и плажове в главата. И понеже в последно време обърнахме доста внимание на морето, сега е време на планината. Ако се замислим – не живеем ли на най-прекрасното място на земята. На няколко стотин километра можем да имаме всичко – от красивите пясъчни плажове, до свежият планински въздух в гората. Да можеше и да ги опазим! Следват няколко снимки от село Осиково (Миланово), Лакатник и околията.

В центъра на Осиково стои тази сграда – спомен от миналото, който обаче много ни разказва за настоящето. За това накъде сме се запътили…

Още една красива, но оставена да се руши сграда.

Все пак, има и такива къщи. Не е “призрачно” селцето!

Най-накрая извънземните да са обадят и на нас – няма само чужденците да имат мистериозни житни кръгове… Вече си имаме и ние. Ето какво открихме високо в планината около Миланово. :)))

Извънземни и самолети на тази височина…

Ето и няколко от обитателите на местността. Имаше и змии, но фотографът не успя да си свърши работата, защото бягаше в обратна на обекта за снимки посока, плашейки с виковете си всичко наоколо. За късмет, нямаше пострадали – и животни, и хора се разбрахме благополучно!

А ето този приятел е изключително красив. Доста голям и шарен. Както се оказа и доста бърз, защото просто профуча покрай нас.

Не случайно се казва “свободен като птица”. Беше удоволствие да я наблюдаваме как се носи във въздуха.

Ако сте алпинист, ще може да се доберете до тази малка къщичка в скалата.

 

 

 

А гледките, които спираха дъха, бяха буквално зад всеки ъгъл!

 

Имаше и по нещо красиво!

И по нещо вкусно!

 

Част от четниците на Ботев са се крили в Осиково. Ако искате да разберете как сме ги продали за шепа жълтици или пък ви е интересна историята на селцето, още информация има – ето ТУК.

© 2011 Summer Night