Sean Getzwiller и Geffrey Klein с гривни от WSOP + видео

2
Добави коментар
Lady123
Lady123

Sean Getzwiller и Geffrey Klein с гривни от WSOP + видео

June 10th, 2011
Автор: admin

Приключиха още два от турнирите от програмата на Световните серии по покер и вече знаем победителите в събития #8 и #10. Това са Sean Getzwiller, който прибра $611,185 и златна гривна, и Geffrey Klein, който си завоюва ценното бижу като допълнение на паричната награда от $554,388.

Първият no-limit hold’em турнир с нисък бай-ин за лятото, част от програмата на WSOP 2011, вече има своя победител и това е Sean Getzwiller. Той спечели наградата за 1-во място на стойност $611,185 и златна гривна от събитие #8 ($1,000 no-limit hold’em).

Getzwiller успя да се пребори с конкуренцията на 4,177-те участници в турнира. Хедс-ъп-ът за титлата между Getzwiller и Sadan Turker продължи цели 4 часа, след като Jon Turner бе елиминиран на 3-то място.

„Чувствам се невероятно! Спечелих титлата, след като надиграх 4,000 покер играчи! Чувствам се отлично! Радвам се, че съм тук!“, казва Getzwiller, като не пренебрегва уменията на своя противник. „Не беше никак лесно. Имахме почти равни стакове в началото на хедс-ъп-а и бяхме доста deep. Sadan е много добър играч!“

Събитие # 10 $1,500 six-handed no-limit hold’em също приключи. Броят на записалите се за участие в турнира играчи бе 1,920, като като титлата бе спечелена от Geffrey Klein в хедс-ъп срещу Nicholas Blumenthal. Двубоят продължи 2 часа и въпреки дефицитът от чипове в началото, Kleрin успя да надвие опонента си и да спечели златната гривна и $554,388.

„Не мисля, че се представих много добре. Моят стил се основава на търпение и изчакване. Тук обаче не става въпрос за търпение. На такъв турнир се играе покер. Не можете да играете както обикновено на пълна маса и да очаквате да спечелите. Трябва да плащате залозите, да рейзвате, да мислите и да разчитате опонентите си. Истината обаче е, че на няколко пъти ми провървя и имах късмет. „, казва Klein  след края на двубоя. „Трябва да се борите, докато имате чипове. Аз дори играя по-добре с малък стак, отколкото когато имам много чипове.“

Класиралият се на 2-ро място Blumenthal прибра $334,75, като това е втората му печалба на WSOP 2011. Само преди няколко дни Blumenthal стана 4-ти на събитие # 4 ($5,000 no-limit hold’em), от което спечели $589,784. Трети се класира Jeffrey Papola, който миналото лято спечели гривна от $5,000 six-handed no-limit hold’em събитието и стана 2-ри на  $2,500 six-handed no-limit hold’em събитието през 2010-та.

В един от турнирите, които все още не са завършили, българинът Симеон Найденов завърши на 77-мата позиция и спечели $5к. Това се случи в събитие номер 13 – No-Limit Hold’em Shootout. Пожелаваме много късмет на нашите представители на сериите и дано донесат някоя гривна към България.

Ако искате да научавате първи всичко най-интересно от света на покера и във фейсбук, станете част от нашето покер общество само с един клик: