Магията на мащабното мислене

77
Добави коментар
ihchieva
ihchieva

Доста отдавна не съм писала. Може би защото се случиха различни интересни неща в живота ми. Но не за това искам да пиша сега. Реших да участвам в една блог-игра, която се нарича Моите принципи за успех. Много блогъри пишат за успеха от гледна точка на някоя известна личност, но този път ще пиша искрено и лично от свое име.

Скоро си говорихме с един приятел какво означава успехът за мен. Не бях се замисляла за това. Но накратко му обясних, че искам да си докарвам достатъчно доходи с работата, която върша, че да имам свободно време за себе си, близките и приятелите си. Да мога да си позволя да обиколя света, да помагам на хора в нужда. После му върнах топката и той обясни, че работата трябва да бъде изграждаща и да му позволява да се развива. И още нещо, човекът до него да може да участва в този процес на развитие. Напълно се съгласих с него, понеже успехът не е толкова за нас самите. Ние няма да се чувстваме успели, ако не споделим това с други хора. А от друга страна, човек е мислещо същество и като такова постоянно търси начини да върви напред. С две думи обобщих какво означава успехът за мен. А сега да опиша какви са моите принципи за успех.

На първо място да знам какво искам. Ако не знаеш какво искаш, няма да стигнеш далеч. Ще се въртиш в порочен кръг и няма да постигнеш нещо голямо. Ако знаеш къде искаш да стигнеш и какво да направиш, тогава все ще стигнеш до някъде, независимо от трудностите по пътя.

Да използвам въображението си и да направя това, което искам, по различен начин от останалите. Винаги съм искала повече отколкото хората около мен. На моменти съм искала такива изключителни неща, че чак са били невъзможни за осъществяване. Невъзможни в очите на обикновените хора. Често са ми казвали, дори родителите ми, че летя във въздуха и трябва малко да се приземя. Но аз не смятам така.

Да бъда различна. Всеки човек е уникален, роден с неповторимо ДНК. Може да ми казват, че приличам на Пенелопе Круз, но всъщност съм си аз. Не трябва да се сливаме с масата. Това за мен означава да се превърна в клише. Затова обичам да бъда различна. На моменти съм тиха и уж не правя нищо, на моменти изненадвам всички с действията си.

Да съставя план за действие. Често плановете не се изпълняват и съм писала стотици планове, които съм намирала след време и не съм изпълнила и точка. Но въпреки това смятам писането на плановете за нещо полезно. И дори нещо да се промени, планът позволява да се видоизменя и допълва.

Да работя с ентусиазъм и енергия. По принцип съм много емоционален човек, когато съм мотивирана да правя нещо. Личи си от километри желанието ми. Шефът ми е единственият човек, който ме е мъмрил за това, но той си има своите убеждения и е прав за нещата, които ми говори. Но въпреки това, когато съм мотивирана, работя с жар.

Да не се отказвам. Това ми звучи като да бъда сериозна, постоянна и дисциплинирана, което не ми е присъщо, но въпреки непостоянството си съм забелязала, че винаги продължавам напред. Много трудности са ме спирали и отклонявали, но винаги съм се връщала към главната ми цел.

Да се награждавам дори за малките успехи. Много обичам тази част. Тя е най-сладката. Например считам за успех дори обикалянето по магазините със сестра ми. Под секрет да спомена, че не обичам шопинга особено, а сестра ми си има собствено виждане на тема покупки и може да обикаляме с часове, преди да си избере нещо. Но накрая почти винаги отиваме да се почерпим за покупката. Хапваме торта или пием шоколад и краката ми са безумно доволни, че вече не съм изправена.

Накрая да напиша за какво се отнася състезанието. Блог-играта в действителност се казва Робин Шарма в България. И наистина известният говорител за лидерство идва в България. Той ще бъде тук на 21 септември в София и ще говори за новия начин за успех в бизнеса. Обучението е озаглавено Лидерство без титла.

За да ми помогнете в спечелването на наградите, моля оставете коментар под тази статия.
Искам да бъда лидер!

 

Сподели статията в
Тези бутончета са връзки към сайтове, в които можете да качите линк към тази статия.