Жени Калканджиева: Бориса да не дрънка глупости

9
Добави коментар
krisi_d
krisi_d

сряда, 15 юни 2011 г. 08:13 ч.

В интервю за вестник Монитор Евгения Калканджиева, една от най-красивите носителки на титлата Мис България и собственик на агенция за модели Визаж споделя, че много случайни хора са попаднали в модния бизнес. Както винаги Жени открито говори за проблемите и назовава нещата с истинските им имена.

„Наскоро се ядосах на една, която снимала уж корица на „Вог“ в Милано – Бориса Тютюнджиева. Нека да не дрънка такива глупости. Когато някой ми каже, че Николета Лозанова работи в модна агенция в Милано, че има невероятни ангажименти там за хиляди пари, това наистина не мога да го повярвам. Не забравяйте, че в Милано е концентрацията на най-красивите момичета от цял свят. Николета Лозанова може да е едно симпатично секси миньонче за България, което е интересно тук, защото е скандална, но в никакъв случай не може да бъде модел и да работи в Милано, Париж, Лондон, Ню Йорк“, казва Жени.

Калканджиева е убедена, че истината трябва да се казва. Тя се надява, че нещата ще се променят. 

„Има момичета като Станимира Колева и Катя Пенева, които не желаят в България да дават интервюта, да се изявяват тук като модели, защото думата модел у нас е много опорочена и опетнена. Те биха искали да се дистанцират от това сравнение. Да не говорим за масовите агенции, които събират пари на момичета за снимки, което не може да бъде предмет на дейност на една модна агенция“, ядосва се Калканджиева.

„Визаж“ е с отлично изградена структура в провинцията, разполага с професионалисти, с имидж, с име, със стабилни позиции, стабилни клиенти. В тази криза много модни агенции фалираха. Това е нормално, защото техните клиенти не са стабилни, често и не са сериозни на пазара. Нашите са си тези, които са от години. Някои агенции фалират, защото нямат международни партньори. Може ли Митьо Пищова и Иван Златния да се занимават с мода? Какво им разбира главата от това нещо? Ядосват ме много такива хора, защото те опорочават професията и я принизяват.