Започнете ремонта от ваната

4
Добави коментар
Aquamedia
Aquamedia

Започнете ремонта от ваната

Планирате интериора на новата си баня? Започнете от ваната. Това класическо средство за водно удоволствие и релакс е и най-претенциозното оборудване за баня. Наместването му в помещението е свързано с редица задължителни изисквания, голяма част от които са и от животообгрижващо значение, особено ако ваната ще е и с електрическо захранване.

Ето няколко инструкции за позициониране, избор и монтаж, които според специалистите от фирма „Хидросистеми” са определящи за удобството, сигурността  и удоволствието от ползването на домашната вана.  

1. Мястото

Преди да изберете формата, размерите или екстрите на ваната, уточнете нейното местоположение. А то е там, където има сифон и електрическо захранване. Разстоянието между пода и ваната, необходимо за безпроблемното свързване на сифона към канала, е минимум 130 см. Диаметърът на тръбата, която отвежда сифона към канала, е 50 мм.

2.  Съобразете размера на ваната с широчината на вратата!!!

3. Хидромасажната система

Съвременните вани притежават безчет екстри – стационарни и регулируеми джетове за хидромасаж, аероджетове, подводно осветление за хромотерапия, пълнители за аромати, каскадни батерии, и всичко това може да се управлява с дистанционно или пък с интелигентно сензорно табло. Оптималният икономичен вариант включва поне 6 регулируеми джета или комбинация от 4 стационарни в областта на гърба и 4 регулируеми. Системата за аеромасаж трябва да е с не по-малко от 12 джета.
4.Електрическото захранване е задължително за сработването на хидро-аеромасажната система. Осигурете го с кабел 2,5 кв. м на височина 20-30 см от готов под. Извикайте специалист да го свърже към силовия кабел на домашната инсталация. Наличието на дефектно-токова защита в електрическото табло е задължително. Инсталацията трябва да се заземи.

Инструкции за монтаж

*

Ваната се монтира при готов под и стени.
*

След като се постави на желаното място, съоръжението се нивелира с помощта на регулируемите крачета. За по-голяма стабилност на ваната фирма „Хидросистеми” укрепва всичките си модели с допълнителна метална рамка.
*

Когато ваната е с престилка, височината й трябва да се съобрази с тази на престилката. Желателно е между пода и долния ръб на престилката да има разстояние от 0,5-1 см за вентилация на хидро-аеромасажната система.
*

Ако ще вграждате ваната, задължително инсталирайте ревизионен отвор 30х30см и вентилационна решетка.
*

Съобразете стенната батерия като модел и местоположение с ширината на борда на ваната.
*

Ако батерията ще се монтира върху борда на ваната, изводите за топла и студена вода трябва да са изведени на 200 мм от пода (под борда на ваната).
*

Уплътнете фугата между корпуса и стената със санитарен силикон или специални завършващи лайстни.  

 

 

Още информация от тази категория