Всеки обича, който му прилича.

53
Добави коментар

Всеки обича, който му прилича.

 Поне ще се отнася миризмата на потенциалния партнъор, важи по-скоро обратното: противоположностите се привличат. Специфичната миризма, която излъчва другият, се възприема като особено атрактивна, ако се отличава значително от собствената.

Причината за това предпочитание към чуждото и различното е от биохимично естество: от кожата ни се излъчва химични ароматни вещества, които при всеки човек са различни и могат да служат за примамка-ако човекът ни харества.

Привличането на младите хора по миризмата

Съставът на тези така наречени феромони до голяма степен се определят от нашата наследствена предразположеност и те се намират в тясна наследствена връзка със собствената имунна система.

Двама партнъори, които излъчват различна миризма, имат твърде различна имунна система.

Те имунологично биха се допълвали добре и вследствие на това биха създали особено устойчиво поколение.

Немският израз ,,jemanden gut riechen konnen” (добре мираша някого, т.е. харесвам го) напълно подхожда на излъчваната от другия миризма и следователно има еволюционен  смисъл и значение.

Позата при половия акт влияе върху пола на детето

 Едва ли има друга тема, за която да съществуват толкова много митове и легенди, както за бременоста и  раждането. Наистина науката още не е открила действително надежден метод да контролира позата на двойките по време на полов акт.

Но досега не е известно участници в опитите, склонни да дадат информация за своите сексуални техники, да са определили пола на детето чрез определена поза.

Полът се определя от случайната комбинация на зародишните клетки към момента на оплождане, т.е. от това, дали яйцеклетката е срещнала сперматозоид с мъжки или женски хромозом.

А качества като външност, характер или интелигентност също не зависи от броя на акробатичността на изпробваните пози на родителите в леглото при зачеването на детето.