Първи трейлър на „War Horse” на Спилбърг

72
Добави коментар

Първи трейлър на „War Horse” на Спилбърг

от fpsy » 29.06

Дългоочакваният първи трейлър на „War Horse” („Боен кон”), с който след шестгодишно прекъсване Стивън Спилбърг се завръща към сериозното кино е вече факт и честно казано, на нас ни допада.

Признаваме, че историята за “необикновената връзка между младо момче и неговия кон, които остават разделени от ужаса на Първата световна война” може да не звучи супер вълнуваща в първия момент, но когато става въпрос за Стивън Спилбърг, всички съмнения отиват на заден план.

Наистина нямахме представа колко много ни е липсвал епично поетичният стил на чичко Спилбърг, подкрепен от неподражаемата музика на Джон Уилямс. Чудно! Картинката изглежда прекрасно – има няколко страхотни кадъра – и по-важното, имаме обещание за няколко качествени масови сцени.

Държим да отбележим, че ако на някой видяното му се струва прекалено… захаросано, нека си припомни, че първите (а и всички останали) трейлъри на „Спасяването на редник Райън” бяха подобни и въобще не загатваха за на моменти откровената бруталност на самия филм.

Създаден по романа на Майкъл Морпурго от 1982 г. „War Horse” (и отчасти по успешната бродуейска пиеса вдъхновена от романа), филмът разказва за необикновената връзка между малко момче на име Албърт и неговия кон Джоуи, която е поставена на сериозно изпитание, след като родителите на момчето продават коня на британската кавалерия, за да се бие на фронта по време на Първата световна война. Макар и да е прекалено млад, Албърт се записва в армията, за да намери своя приятел.

Знаем, че няма нужда от припомняне, но все пак да кажем, че режисьор на филма е Стивън Спилбърг. В ролите ще видим Джереми Ървайн, Бенедикт Къмбърбач, Патрик Кенеди, Том Хидълстън, Емили Уотсън, Тоби Кебъл, Дейвид Тюлис и др.

Премиерата е на 28 декември 2011.

Преди да видим „War Horse” обаче, ни предстои да се насладим и на втория подарък от Спилбърг за годината, „Тинтин”.

Пусни коментар